Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rozmiar zero
Wątek: Rozmiar zero
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-11-22, 13:49   #9
rapifen
Zakorzenienie

Dot.: Rozmiar zero

Podaj mi przykład i opowiedz ?

faktycznie, Kate Moss to idealny przykład małej dziewczynki. (bo to głównie o niej tu mówimy)

I przez kilkanaście edycji america's next top model nie widziałam tam żadnej 14 letniej dziewczynki. No ale może ja nie wiem niedowidzę.

eyo - powiedz mi co ja ci zrobiłam że się tak zachowujesz?

Cytat:
teraz to się zaczyna ok. 16 , co raz częście ok. 14stego roku życia.Zoreintuj się w branży a dopiero potem się wypowiadaj...
zamiast mówić z taką wyższością, to mnie oświeć łaskawie, bo ja nie widzę nigdzie 14 latek na okładkach vanity fair.

już, chełp się swą mądrością
Cytat:

Grupa ekspertów w sprawach mody i zdrowia The Model Health Inquiry orzekła, że należy zakazać 16 - letnim (i młodszym) dziewczętom brania udziału w pokazach mody. Ma to uchronić je przed zaburzeniami odżywiania i wykorzystywaniem seksualnym.

Dziewczęta w tym wieku są bardzo podatne na takie zaburzenia odżywiania, jak anoreksja czy bulimia.

Przewodnicząca ekspertów, baronowa Kingsmill, stwierdziła również, że „jest to wielce niestosowne, aby dziewczęta poniżej 16 roku życia przedstawiane były jako dorosłe kobiety. Prowadzi to do seksualnego uprzedmiotowienia dziewcząt".
Z tego co wiem między 16 a 13 czy 14 kilka lat różnicy
więc same tez nie błysnęłyście tymi 14latkami.

Edytowane przez rapifen
Czas edycji: 2009-11-22 o 13:57
rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując