Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-11-22, 20:41   #4089
ktosia86
Zakorzenienie

Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
polecam activie codziennie.. ja jadam do teraz i po kilku dnaich niemialam balona.. serio... moze to brzmi jak reklama ale niemusialam czekac nawet tych 14 dni..
Na mnie niestety nie działała w ogóle ta activia, mimo że jadłam codziennie przez ponad 14 dni. A jej smak już tak mi obrzydł, że na samą myśl mnie otrząsa
Tylko u mnie jak się okazało problem leżał gdzie indziej. Lekarz stwierdził zespół jelita drażliwego, objawiało się to tym, że cokolwiek bym nie zjadła od razu miałam brzuch jak balon. Nawet po kawałku chleba z masłem - okropne to było. Przez 3 m-ce brałam leki i było ok.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
hmm ja zawsze mało piję (a wczesniej takich wzdęc nie miałam). rano kawa, do obiadu herbata, w miedzy czasie herbata i na kolację kawa zbozowa. i to wsio czyli 4 kubki napoju co nie daje nawet litra
To zdecydowanie za mało. A przede wszystkim nie powinno pić się do posiłku, tylko ok 30 min przed lub po. Wzdęcia robią się też od słodyczy, białego pieczywa itp.

Ja też po ślubie bardzo przytyłam, aż źle się z tym czuję. Byłam nawet u dietetyka, ułożyła mi dietę, ale niestety jak się pracuje (i w pracy nie ma mozliwości podgrzania posiłku i zjedzenia w spokoju) to dietę szlag trafił. Ale postanowiłam, że od początku grudnia do świąt nie jem słodyczy. Męża też w to wciągnęłam więc będzie mi łatwiej wytrzymać.