Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-11-22, 21:31   #295
konwalijka82
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez maajooo Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny chciałabym sie was poradzic w sprawie nieregularności owulacji. Dokładnie chodzi mi o podwójną owulację lub owulację tuż po okresie. Wiem, że moze takowa wystapic po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Ja brałam tabletki 3 miesiace, po odstawieniu okres przyszedł opozniony, ale chyba wynika to ze stresów jakie przeszłam (generalnie mam 34 dniowy cykl, gdy mam stresy przedłuza sie do ok 46 dni). Czyli można powiedziec, że owulacja mimo odstawienia tabletek przebiegła normalnie. Po tej miesiączce wspolzylam bez zabezpiecznia, poniewaz jak juz mowilam cykle mam długie i teoretycznie po okresie mam dni nieplodne (wiem, że nie dotyczy to osob z krotkim cyklem). Teraz okres znów sie spoznia.. stres mialam przeolbrzymi ostatnio, wiec nie obawialabym sie niczego, gdyby nie to ze czuje sie bardzo dziwnie, brzuch boli mnie w sposob w jaki nigdy dotąd nie bolał i zauwazyłam troche białego sluzu, jakby ciążowego? Do tego wzdęcia i zaparcia. Dlatego zaczełam rozwazac opcje ciąży... chyba jedyne wytłumaczenie byłoby własnie w wystapieniu drugiej owulacji tuż po pierwszym okresie po odstawieniu, jednak zastanawia mnie czy to możliwe, że tuż po odstawieniu owulacja przebiegła normalnie i dopiero później wystapilo jakies zaburzenie? W pozostałe dni wspolzylam z prezerwatywa - nigdy nie pekla ani nie zsunela sie.
Mam nadzieje, ze napisalam jasno jutro wypada własnie owy 46. dzień cyklu,ale ja juz od kilku dni chodze po ścianach z nerwów i przeczytałam chyba cały Internet a dalej nic nie wiem
Jesli cos wiecie, to pomóżcie, prosze ładnie
Myślę że warto zajrzeć do wątku dotyczącego odstawienia tabletek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=106188&page=59 , w którym dziewczyny dokładnie opisują wariacje organizmu po odstawieniu tabletek. Z ich opowiadań, to całkiem normalna sytuacja że mimo pierwszego okresu, teraz wciąż go nie masz, bo organizm się powoli reguluje. Z drugiej strony przy niezabezpieczonym stosunku ryzyko ciąży zawsze jest, ponieważ na chwilę obecną po odstawieniu tabletek , ciężko jest określić kiedy konkretnie możesz mieć owulacje.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora