2009-11-23, 14:24
|
|
Rozeznanie
|
niesamowici The Baseballs !
Całkiem niedawno szukając czegoś w necie (nawet nie pamiętam czego i gdzie) natnełam się na zespół o nazwie The Baseballs. W pierwszej chwili pomyślałam sobie, że to kolejni uczestniczy programu typu "Mam talent" wzroujący się na słynnych Beatelsach (jakoś tak mi się z nazwą skojrzyło). Tymczasem szybko okazało się, że jest zupełnie inaczej. Panowie słynną z przerabiania znanych piosenek. Bardzo lubię covery, więc szybko się zainteresowałam. Jednak nie jest to takie zwyczajne granie sprawdzonych przebojów. The Baseballs zaskoczyli mnie zupełnie nową aranżacją, podejściem do "robienia" coverów. Panowie są jakby wyrwani z dawnej epoki, co słychać jak i wiadać (chyba fani Presley'a) w ich stylu.
Z tego co wyczytałam na wikipedii to ten niemiecki zespół w połowie tego roku wydawał debiutancką płytę. Jednak ja narazie jestem na etapie przeszukiwania youtube z coverami w wykoniu tego zespołu, przykłady:
1. Hot 'N' Cold (Kate Perry)
2. Umbrella (Rihanna)
3. Bleeding Love (Leona Lewis)
4. Crazy in love (Beyonce)
5. This love (Maroon 5)
6. Pocker Face (Lady Gaga)
7. Stop and Stare (One Republic)
8. Let's get loud (Jennifer Lopez)
9. Don't Cha (Pussycat Dolls)
10. Hey There Delilah (Plan White T'S)
Osobiście jestem bardzo zauroczona pomysłem, wykoaniem i nową aranżacją znanych piosenek. Jak ktoś ma dłuższą chwilię to zdecydowanie polecam przesłuchać sobie kilka pozycji. Ciekawa jestem czy komuś The Baseballs podobają się tak samo jak mnie?
|