Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wspomnienia z Dominikany
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 21:48   #260
thebestme82
Raczkowanie

Dot.: Wspomnienia z Dominikany

Hej.
O te kolacje to chodzi głównie o to aby nie isc tak jak na plażę czy podczas opalania. W dzień możesz prosto z wody, taki w cieknącym stroju, kobiety w bikini, niektórzy w reczniku wokół bioder isc i zjesć i nikt ci nic nie powie ale wieczorem wymagają trochę więcej kultury osobistej. Dla kobiety wystarczy jakas zwykła sukienka, klapeczki... jak nie nosisz sukienek to tez nie szkodzi, spodenki też przejdą.
Na wycieczki moga być klapki ale jesli wybieracie się na kłady to przydały by się adidasy lub jakies sandały bo nie spadną podczas jazdy.
Z wycieczek polecam wyspę Saona.Cos pięknego, raj na ziemi nie skażony cywilizacją.My mielismy dosć blisko bo katamaranem płynelismy ok 1.5 - 2 godzin. Zależy w jakiej częsci Dominikany będziecie.Na katamaranie i na wyspie dalej obowiązuje all inclusive jesli bierzecie, a bierzcie bo inaczej to chyba nie warto bo ceny sa okropnie wysokie na terenie hotelu.
Nie polecam wyspy Catalina(chyba tak to się pisało?). Bardzo podobna do Saony a mniej atrakcji. Plusem tej wycieczki było nurkowanie, ale nie głębinowe tylko tzw snorkeling czyli z maską pływasz sobie. Widoki przepiekne.Bardziej polecam Saonę a snorkeling możecie wziąć sobie osobno bez wycieczka na Catalinę.
Warto pojechać na Safarii -tzw Monster Truck, poznacie prawdziwe życie na wyspie, którego nie zobaczycie w hotelu, zobaczycie rzekę gdzie kręcono Anakondę, wodospady, trochę dzikiej Dominikany.
Słyszałam o fajnych wycieczkach do delfinarium ale nie byłam.
Wycieczki można smiało kupować od tamtejszych sprzedawców, jadąc z waszym przewoźnikiem płacicie więcej, a wiadomo, że najlepiej pokażą Domonikanę jej mieszkańcy. Koszt wycieczek jesli dobrze pamietam to 60$ za osobę na Saonę na cały dzień, Catalina ze snorkelingiem 45$ za pół dnia, Safarii było droższe bo od przewoźnika (Thomson) 120$ osoba na cały dzień, Kłady chyba 70$, a delfinarium nie pamiętam bo nie byłam ale cos ok 100$.
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując