Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak poradziłyście sobie na początku pobytu w nowym kraju?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 23:38   #16
emciu
Wtajemniczenie

Dot.: Jak poradziłyście sobie na początku pobytu w nowym kraju?

Cytat:
Napisane przez spajdermenka Pokaż wiadomość
pewnie,ze trzeba dac rade...bo w innym przypadku sluchajac ludzi,ktoerzy nie podtrzymuja na duchu...zaczynasz wpadc w depreche...ja sama nie wiem co by sie stalo ze mna i moja rodzinka jak bym nie wyjechala...byla by bieda !z wakacji zarobilibysmy z domkow, ktore wynajmujemy! i tak apiac od roku do roku.Zadnych perspektyw na zycie bo na studnia mama
i tata niemieli pieniedzy i pewnie charowala bym jako kelnerka albo pakowaczka jakich rybek i.....ach zakrecila mi sie lezka w oku jak sobie pomysle,ze masz ochote wyrwac sie z tego pazdudcwa a nie ma ci kto pomoc!!! ale glowa do gory ....napewno wszystko sie ulozy!!! mam taka ogramna nadzieje!!!!
I jeszcze jedno pytanie czy w krajach w których jesteście, matka samotnie wychowująca dzieci zarazem jedyny żywiciel, dałaby radę utrzymać siebie i dzieci? (z m wiąże się oczywiście wynajmowanie mieszkania, opłaty, żywność, ubrania, itd)
szczerze mówiąc Twoje dzieci tez by mialy tutaj lepsza przyszlosc (tez jedna z przyczyn dlaczego moja mama sie tutaj zdecydowala przyjechac) w dodatku mozesz dostawac pieniazki od panstwa takie jak child benefit to jest chyba 14 funtow tygodniowo na dziecko o ile dobrze sie orientuje i jeszcze jest tax... miesiecznie tez sie otrzymuje pewne pieniazki, wiecej od child. Duzo osob z tego korzysta.. naprawde. Jesli jestes samotnie wychowujaca dzieci mama to mozesz sie starac o mieszkanie od panstwa za darmo tak zwanego 'councilu', a jesli to nie wypali (w naszym przypadku) to mozesz dostawac takie dofinansowanie (miasto pomaga ci oplacac mieszkanko) i dostajesz okolo 98 funtow tygodniowo. Tak jest w naszym przypadku Warto jest sie postarac o takie dofinansowania bo przeciez latwiej sie zyje OCzywiscie mowie o tym wszyskim na podstawie zyia w UK a nie w Ameryce

Takze madzia trzymam za Ciebie kciuki! Ułozy, ułoży sie Też jest mi przykro że nie ma zabardzo kto cie wesprzec duchowo. My jedynie mozemy ci powiedziec jak tutaj jest mniejwiecej ale decyzja nalezy do ciebie. Jeszcze raz trzymamy kciuki

O! widze, że Ty i moja mama jestescie w zblizonym wieku Takze nie wiem czy wypada tak po imieniu madziu, hihih

p.s nie moge zasnać. uzaleznilam sie chyba od tej stronki. hihih

Teraz juz naprawde zmykam

dobranoc

Edytowane przez emciu
Czas edycji: 2009-11-23 o 23:44
emciu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując