Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Serum Basi z wit.C, pytanko
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-03-30, 00:01   #528
moniga
Rozeznanie

Dot.: Serum Basi z wit.C, pytanko

Dziewczyny, jestem dopiero pionierem/erką , więc z góry prosze o wyrozumiałość ... Właśnie nabyłam Zorac 0,05% i tu nagle dowiaduję się, że nie mogę go stosować z serum z wit.C ... Hmmm .... Dlaczego nie? Czy nie, bo wszystko naraz źle się łączy, czy w ogóle nie, bo ... ? No właśnie. Co mi się stanie, jeżeli wieczorem wysmaruję się Zorackiem, a rano wit. C? A jeśli na zmianę wieczorem będę używać Zoraca z Acne D., to czy następnego ranka po nocy z AD na twarzy, też nie mogę stosować serum z wit.c? Przyznam szczerze, że trochę zgłupiałam... Tyle się tu pisze o prostej pielęgnacji, ot cytując PotworaPimpusaPierwszego

"A tak w ogole to wnioskujac ze wszystkiego co dotad przeczytalam na temat starzenia sie skory wynika, ze w gruncie rzeczy pielegnacja przeciwzmarszczkowa jest prosta jak drut i nawet nie kosztowna. Nie trzeba sie wykosztowywac na te wszystkie HRy, inne sera i cudowne kuracje. Wystarczy tylko caly czas ciagnac retinoidy (preparat za ok. 40 zl) + nawilzacz (40 zl) + jeden dobry specyfik z filtrem (50-60 zl), i robic czasowe kuracje witamina C (9 zl) + nawilzacz. I tak non stop z malymi przerwami"

Co to znaczy "czasowe" kuracje witaminą C?
A Sylwiasta gdzieś tam pisała, że łączyć nie wolno w ogóle?
Jak to Wy robicie??? Dzięki z góry za po
moniga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując