2009-11-24, 00:00
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: hej DZIEWCZYNY,
Cytat:
Napisane przez orbsik
A więc ja używam plastrów z firmy rococo, wcześniej zamawiałam je z USA, ale skoro są tu w Polsce, więc się nie wysilam  W sklepie internetowym rococo mozna je znaleźć w akcesoriach. Kosztują 35 zł, są to prostokątne paseczki niebieskie, 36 sztuk. Przecinam je jeszcze wzdłuż i mam 72  Nazywają się DERMA TEC. Ja nigdy nie uzywałam kleju bo boję się, że jego usunięcie będzie barzo zmudna pracą. Jak sobie radzisz HONEY DIP z klejem, mogłabys opisać mi jak się go usuwa? Tasmy są dla mnie proste i łatwo się je usuwa. A jeśli ktos sciąga lace 2 razy w tygodniu to już wogóle. Trzymają bardzo dobrze, jak uprawiając sport mam je czasami nawet ponad tydzień. Ale staram się sćiagać minimum 1 na tydzień, a czaasami 2- po to by zapewnić sobie własnie łatwe "bezresztkowe" usunięcie taśmy. Kiedyś jak zamawiałam włosy ze sklepu amerykańskiego to przysłali mi taśmy ale były niezbyt dobre- a to był mój pierwszy montaż- wszystko mi się poodklejało zaraz po kilku godzinach. te taśmy są bardzo dobre- efekt wzmacniam przemyciem skóry alkoholem, obowiązkowo. Jesli chodzi o supełki- to jesli się nie ma odbarwionych albo nie ma się silk topu- to będzie je widać  na początku może mi tak one nie przeszkadzały ponieważ byłam zachwycona włosami  ale z czasem to poprostu koszmar dla mnie. One moim zdaniem psuja cały naturalny efekt lace. Dla mnie odbarwianie odpada bo juz się zraziłam, choć efekt był dobry. Ale silk top to przebija. Naprawdę jak będziecie sobie zamawiać kolejna poproście o silk top- rewelacja. Tylko trzeba zamówić odpowiedni kolor do karnacji. Acha Magducha- jesli będziesz się czuła niekomfortowo z tymi supełkami możesz np. nosić jakąś opaskę na włosy ona ci zakryje te miejsca. Pozdrawiam serdecznie.
|
No nieee ;O Ja też właśnie wzięłam z Rococo, z takich samych powodow Zgubilam klej i potrzebowalam cos do przymocowania w ciagu 24h. Jaaa cie, wlasnie zatanawialam sie co wziac i w koncu wzielam ta czerwona tasme, nazwy juz nie pamietam, ale byla na hairdirect.com, wiec pomyslalam ze lepsza niz reszta ;P
Slon, Nieee, bierz szwajcarską. Też chciałam wziąć francuską zpierwszym razem, bo bałam się, że rozerwę szwajcarską, ale to wcale nie jest takie cienkie, a francuska koronka jest widoczna bardziej, czego chyba nie chcemy z przodu...
Silk top to kawałek materiału (jedwabiu) wszyty na przód czapeczki o wymiarach 10x10 cm lub 12x12... Supełki są wtedy zakryte, bo wszyte pod materiał.
Jeśli nie chcecie nosić czapeczki pod spodem, to silk top jest wyjściem. Bo supełki już wszyscy naprawdę odbarwiają... wokół obwodu bynajmniej, czy na całej głowie zależy od dostawcy.
Aha, klej usuwam acetonem, a jak sie konczy, zwyklym zmywaczem do paznokci, też aceton.
Edytowane przez Honey Dip
Czas edycji: 2009-11-24 o 00:02
|
|
|