2009-11-25, 11:03
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 8
Cytat:
Napisane przez alehcar
zgadzam się, nad stronami zapachowymi mogliby popracować 
I prawdą jest, że są takie osoby które stale kupują te same kosmetyki, sama takie znam, ale ja, moje siostry, koleżanki, raczej wciąż wypróbowujemy nowości, oczywiście są takie kosmetyki do których wracamy, ale są one nieliczne. Myślę że firma w Polsce stawia właśnie na takie osoby. Widzę, porównując nasze katalogi do zagranicznych, że te zachodnie są bardziej kierowane do kobiet dojrzałych, żon i matek, które są wierne wypróbowanym, sprawdzonym kosmetykom (stąd ich mała zmienność w katalogach), które zamawiają nie tylko dla siebie, ale i dla rodziny (stąd więcej gadżetów dla dzieci i mężczyzn) i które spędzają dużo czasu w domu, stąd łatwiej jest im zamówić kapcie i torebkę z katalogu niż wyjść do sklepów. Takie są moje przemyślenia, ale oczywiście nie mam wiedzy na ten temat. Mi nie przeszkadza, że w naszych katalogach są torebki i biżuteria, po prostu omijam te strony, ale boję się tego, że firma będzie rozwijać ten asortyment pozakosmetyczny kosztem samych kosmetyków. Wolałabym żeby było więcej szminek, balsamów i zapachów niż produktów typu bielizna, wisiorki, skarbonki czy zestaw narzędzi...
|
Jeśli chodzi o te zaganiczne katalogi fakt są one naprawdę śliczne i pięknie wydane można nacieszyć oko. Jednak zadecydowanie za dużo jest tych różnych dodatkowych rzeczy pozakosmetycznych. Choć wszystko jest bardzo interesujące wcale osobiście nie mam sennych marzeń żeby to samo było u nas.
Jest to firma kosmetyczna niech pracują nad udoskonalaniem kosmetyków a nie nad wprowadzaniem bielizny czy innych dodatków.
|