2009-11-25, 14:16
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ile kosztuje aborcja?
Cytat:
Napisane przez Wyrak
W odniesieniu do stwierdzenia, ze "wiele ciaz" jest z wpadki przy stosowaniu antykoncepcji. Mnie ciekawi, ile dokladnie.
To Ty nie masz w tym momencie racji, bo sila rzeczy, bez y masz tylko wzgledne statystyki na x osob, bez uwzglednienia, jak popularna jest dana metoda. Jesli y1, pigulki bedzie duzy, a y2 prezerwatywy maly, to wiadomo, ze tych ciaz bedzie mniej, niz w odwrotnym przypadku. Przykro mi, jesli to niejasne.
|
przecież nie patrzymy jaka metoda jest popularna,tylko jaki odsetek ciąż jest z danej metody.dzięki takim statystykom kobiety i mężczyźni wybierają sobie taką metodę ,jaka jest najbardziej skuteczna i wygodna dla nich.
jeśli ktoś mi powie,że prezerwatywa jest podobnie skuteczna jak tabletki-to na przykład wybiorę prezerwatywy,bo tabsy u mnie powodują tycie.
tego się nigdy nie da zbadac o czym ty mowisz ,bo na ewentualną ciążę sklada się wiele czynnikow np: płodność kobiety i mężczyzny,częstotliwość wspłożycia ,przebyte choroby.nawet przeziębienie potrafi kobecie przestawić owulację.
fakt faktem,ale życie pokazuje,że nie ma 100% zabiezpieczenia przed ciążą.nawet podwiązanie jajnikow (wychwalane przez kobiety) nie daje takiej pewności
Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2009-11-25 o 14:34
|
|
|