2009-11-25, 18:36
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część IV
Cytat:
Napisane przez Isilindil
Krycie jest mniejsze, poza tym np. formuła matte ma takie maluteńkie świecące drobinki, ale spokojnie, wygląda to na buzi ładnie 
|
Krycie mniejsze semi-matte od matte czy oba od Intensive? Mnie interesuje czy jest jakas różnica w kryciu pom iędzy semi-matte a matte. Szczerze mówiąc wolałąbym semi, ale nie wiem jak z tym kryciem
Cytat:
Napisane przez Isilindil
Ja kocham Snuggle  Tylko on ma dość dużo drobinek  Ale na dzień się nadaje.
W załącznik swatche, nie są one moje, znalezione w internecie.
Plus lektura obowiązkowa blog Cathy  Tam znajdziesz... wszystko 
|
Staram się zaglądać na tego bloga A Snuddge ma kolor piękny, tylko te drobinki wolałabym coś do daje lekko świetlistą poświatę. Soft Touch jest z gamy transporentnych, więc pewnie trudno niem przedobrzyć....
A! włąsnie wyczytałam na allegro że Snuggle nie jest z gamy tych najbardziej nadrobinkowanych, tylko właśnie satynowych. Chyba go wezmę, muszę gdzies jeszcze poszperać by sprawdzić jaki efekt daje na twarzy
Cytat:
Napisane przez Isilindil
Co do pędzli do różu ja używam foundation brush, czasem LHK  Jeśli zależy Ci na teraz by kupić to jest na allegro angled blush brush.
Co do allegro... znalazłam ostatnio ofertę Olive Fair prasowańca... i nie kupiłam  a teraz żałuję...
|
Prasowańcami wolę się na razie (ze względów finansowych) nie interesować 
Właśnie chciałabym kupoić ten pędzel zbiorowe w jakimś zamówieniu, bo to tanie, tylko zastanawiam się czy on jest wogóle dostępny. Jako laik od róży, wolałabym ten Angled blush brush - podoba mi się jego kształt. Choć dzisiaj wypróbowałąm nakłądnie różu moim Flat topem i też jakoś wyszło tylko że FT mam jeden i nie chce go zaróżawiać (piorę co 3 dni).
Muszcz poszukac jeszcze dobrego pudru wykańczającego, choć włąsciwie nie wiem po co on mi I może czegoś po oczy. Nie mam specjalnych cieni, zalezy mi raczej na rozświetleniu Póki co używam po oczy korektora intensive fair, który kupiłam pod podkład, ale okazał się za jasny(jak korektor używam punktowo podkładu). Nietsty jako korektor pod oczy jest on za ciężki i przesusza mi skórę wokół oczu
|