2009-11-25, 18:28
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekoladomaniaczki
Serdelku- nie piszesz, ze masz problemy z nadwagą i chcesz coś zrzucić , czyli jedzenie czekolady nie powoduje wzrostu wagi ?
Nawet jeżeli nie to czekolada nie jest zbyt zdrowa otóż- tłuszcz i cukier osiadają na ściankach naczyń , oblepiają je , zapychają i w efekcie organizm szybciej się starzeje- tak najprościej mówiąc. Wygląd cery też pogarsza się od nadmiaru czekolady. Kolejna sprawa to fakt, że po zjedzeniu czegoś słodkiego czujesz się syta jednak już po chwili potrzebujesz kolejnej dawki słodkości, czyli efekt domina lub błędne koło , jak kto woli - mam nadzieję, że trochę Cie zniechęciłam do czekolady 
Ja Ci proponuję - spróbuj przez tydzień , dwa nie jeść słodkości i zobaczysz, ze nie będzie Cię ciągnęło.
Stosunkowo zdrowa i polecana ( w niewielkich ilościach)jest jedynie gorzka czekolada, sprawdź jednak aby było ponad 75% kakao.
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------
Truskawko- Chrom w tabletkach jest dość tani , w zależności od ilośći tabletek w opakowaniu- od 10 zł. Ja czytałam ostatnio w prasie medycznej o jego szkodliwym działaniu na organizm( gdy jest stosowany w dużych dawkach). Dość świeży temat ale ja bym się bała. Nie polecam więc. Spróbuj może pić zieloną herbatkę ale liściastą nie taką z torebek.
Pozdrawiam
|
|
|