Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Poważny problem ze szkołą...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-03-30, 19:30   #5
nati__xxx
Wtajemniczenie

GG do nati__xxx
Dot.: Poważny problem ze szkołą...

Oj Domino doskonale Cię rozumiem.Z tym że ja mam trochę inny problem-mało wyrozumiałych nauczycieli Jestem w klasie dwujęzycznej więc to chyba jasne że sami humaniści 3/4 klasy chce zdawać maturę z geografii tymczasem mamy tylko!! 1h tego przedmiotu tygodniowo-czyli chcąc zdać maturę rozszerzoną należy baardzo dużo pracować samemu.Dla odróżnienia fizykę i chemię mamy 2razy w tygodniu i to na dodatek nauczyciel chemii przerabia z nami poziom rozszerzony !! większość osób w ogóle nie rozumie o czym on mówi I jak tu sie skupić na tym na czym nam najbardziej zależy?? Kolejny problem-historia babka owszem posiada ogromną wiedzę ale sposób jej przekazywania jest fatalny :/ nie dość że strasznie mota się w tym co mówi,daje maaasę szczegółów /nawet podręcznik rozszerzony który mamy w programie nie obejmuje tego czego ona od nas wymaga/ to jeszcze strasznie rzadko robi klasówki !! Ostatnio mieliśmy sprawdzian z materiału z 5miesięcy klasówka składała się z dwóch częsci więc były od razu dwie oceny-no niestety ale efekty były niezbyt zadawalające. Prosiliśmy ją żeby robiła jkaieś kartkówki częściej czy coś to nie-jej jest po prostu wygodniej sprawdzić jedną klasówkę na pół roku-tylko mogłaby zauważyć że nie sposób opanować takiej ilości materiału w krótkim czasie-nawet przy systematycznej pracy. Nawet wolę nie wspominać o tym że trzeba sie jeszcze uczyć na takie przedmioty jak PO,religia żeby jakieś sensowne oceny mieć że tak powiem-na co to komu??
Boże,czy nauczyciele zapominą że oni też kiedyś chodzili do szkoły ?? Dlaczego każdy z nich uważa że jego przedmiot jest najważniejszy ?? I dlaczego jako humanistka,osoba która o fizyce,chemii nie ma bladego pojecia jestem skazana na naukę tych przedmiotów na takim poziomie

Wybaczcie za chaotycznego posta ale jak się zdenerwuję to mam ochotę 1000 rzeczy naraz opisać i później z tego wypociny wychodzą