2009-11-26, 09:14
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uwaga, czas dać mężczyźnie prezent.
Zgadzam się jak byłam "młoda i głupia" ;-) to dałam Tżtowi misia a on mi wprost powiedział, że on nie przepada za takimi słodkimi prezentami i miś będzie siedział i się kurzył. No nie byłam zachwycona ale był szczery i miał rację...
sama nie przepadam za prezentami "z naszym zdjęciem", ramkami z"naszym zdjęciem" i ogólnie wszystkim ze zdjęciami zakochanych par i wyznaniami miłosnymi...ok, jedną taką rzecz można mieć np. wspólną fotkę ale pokój zagracony misiami, kubkami, puzlami w tym stylu to przesada.
Oczywsiście co kto lubi. Znam też takich facetów, którzy sami uwielbiają dawać takie prezenty.
Ostatnio kolega radził mi się bo robił prezent dla dziewczyny- album własnoręcznie zrobiony z ich wspólnymi zdjęciami, a na pierwszej stronie wymyślony przez niego wiersz dla niej.... w sumie włożył w to masę pracy i ja doceniłabym bardzo na miejscu tej dziewczyny taki prezent nawet jeśli byłby zbyt przesłodzony i romantyczny.
Mój ex był zadufany w sobie i na urodziny chciał mi dać...poduszkę ze swoim zdjęciem:/ na szczęście do tego czasu już się rozstaliśmy. Ja sama bardzo się starałam i kupiłam mu pasek i portfel w skateshopie bo wiem,że lubił rzeczy w tym stylu.
Ja bym się ucieszyła z takiego "przesłodzonego prezentu" ale gdybym tego typu rzeczy dostawała przy każdej okazji to byłaby przesada, sama staram się patrzeń z perspektywy Tżta i kupować mu to, co on by chciał a nie ja. Wole już mu się zapytać wprost co chce niż dać nietrafiony prezent-niespodziankę.
Ja uważam, że trzeba znaleźć złoty środek- prezent nie powinien być zbyt praktyczny ale też i nie powinien tylko stać i kurzyć się na półce czyli być jedną z rzeczy typu:ramki,misie,figurki, poduszki ze zdjęciem.
Wyznaję zasadę, że nie jestem mamusią i nie kupuję Tżtowi skarpetek, kosmetyków, bokserek i innych praktycznych rzeczy, bo ile można.
Chciałabym mu kupić coś, o czym marzy ale zawsze szkoda mu było pieniędzy by to coś kupić..ostatnio kupiłam mu wędkę na ryby, bo lubi łowić, na urodziny dostał skrzynkę na ryby- nie znam się na tym ale przeszukałam całe allegro by znaleźć najlepszą , innym razem zrobiłam mu składankę piosenek jego ulubionych rapowych kawałków.
|
|
|