Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
Kasza Manna - ja nie proponuję dodatkowych zasad, ale zamianę tych dotychczasowych, które się nie sprawdzają, na zupełnie inne.
Pomóżcie wymyślić na jakie, byle proste.
Co do Twojego pytania o obowiązkową przekupkę. Tak. Jeśli w terminie rozsądnym, np. 4 (czy np. 6, jak tam sobie ustalimy w Regulaminie) tygodni po wymiance nie wystawiam przekupki - ostrzeżenie i dodatkowe np. 2 tygodnie i ban tymczasowy itd. Właśnie ten milion powodów nie powinien być przez nikogo badany, bo od początku takie miliony powodów sprawiają, że Wizażanki z dużymi wpadkami na Targowisku mają same pozytywy. A to jest kuriozum.
Padł Ci komputer i przez kilka tygodni nie mogłaś wystawić przekupki albo wysłać przesyłki, bo padł Ci samochód, a poczta 8 km od Twojego domu? Albo chory szop pracz wymagał stałej opieki przez miesiąc albo plaga żab lub opętanie? Twój problem.
Wiecie, kiedy założyłam tu konto najpierw przeczytałam Regulamin. Zanim dokonałam pierwszej wymiany przeczytałam Czarną Listę. Od A do Z. I doznałam szoku. I już z rok temu, jak nie więcej, pisałam na Czarnej Liście, że nie rozumiem, dlaczego nie są wystawiane negatywne przekupki w sytuacjach, w których ta negatywna przekupka należy się jak przysłowiowemu psu kość. Już wtedy widziałam, że obecny system nie jest dobry. Dlatego proponuję jego zmianę.
Pewnie wiele z Was będzie miało lepsze pomysły od mojego. Więc proponujcie, nie zwieszajcie rąk w geście bezradności. Musimy coś zmienić, bo się, cholera, nic nie zmieni!
Jamestown - nigdy nie wchodzę na Targowisko ciuchowe i nie mam o nim kompletnie pojęcia. Dlatego zaproponowane przeze mnie zasady przystają do perfumeryjnego. Może technicznie można zrobić rozróżnienie?
Dziewczyny, nigdy nie jest tak, że czegoś nie można ulepszyć, szczególnie jeśli to, co jest daje duże możliwości patologii. Bo patologią jest, jeśli Wizażanki niesolidne mają same pozytywy, bo ktoś się woli nie narażać starszym stażem lub po prostu i zwyczajnie kryje psiapsiółkę. Przekupki to nie są punkty wystawiane za sympatię, ale oceniające jakość wymianki. Patologią jest też wstrzymywanie się z wystawieniem przekupki koleżance, w sytuacji gdy nie można by było wystawić innej niż negatywna, po to, żeby koleżance nie zepsuć opinii (!).
Jeśli by się miało nie dać nic zmienić, to - jak pisałam w tym wątku kilka tygodni temu - może lepiej w ogóle zlikwidować system przekupek? Bo obecnie one bardziej zaciemniają obraz sytuacji niż stanowią źródło rzetelnej wiedzy.
|