Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-11-29, 11:05   #281
Noor
Żandarm na emeryturze

Dot.: Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC

Cytat:
Napisane przez Tyris Pokaż wiadomość
zauwazylam ze jak wystawilam recenzje ziaji oliwkowej - ktora wedle mej oceny byla poprawna i zgodna z reg. aczkolwiek niepochlebna ...zniknela gdy na wizazu rozpoczela sie akcja promocuyjna z okazji "lecia" ziaji :/ Wrzucalam ja kilka razy i znikala codziennie... akcja minela.. i jakos juz nikomu nie wadzi.
Wypraszam sobie tego typu insynuacje (w cudzysłowiu, czy bez)! Nie działam na zlecenie żadnej firmy (pomijam już, że nawet nie wiedziałam o jakiejś akcji promocyjnej Ziai na tym potralu, bo nie mam czasu na "normalne wizażowanie", po paru godzinach czyszczenia KWC z recenzji, które nie powinny cię tam znaleźć). Dobrze, że sama zgłosiłaś swoją recenzję.
Profil recenzentki: cera mieszana, wrażliwa.
Wg producenta krem "Wzmacniając płaszcz lipidowy działa ochronnie na skórę. Regeneruje naskórek i zapobiega nadmiernej utracie wody (...) Przeznaczony do cery normalnej i suchej, a w szczególności do skóry skłonnej do podrażnień i wysuszenia".
Zarzuty: wchłania się ponad godzinę a i tak pozostawia tłusty film, nie nawilża, tylko zostawia ochronny film, przez który nie paruje woda z naskórka, koszmarny zapach, najprawdopodobniej mnie uczulił.

Kodeks Recenzenta:

"Oceniaj tylko kosmetyki odpowiednie dla swojego wieku, rodzaju cery, włosów, itp. (...)
  • Jeśli twoje wrażenia w takim wypadku są negatywne, powstrzymaj się od oceny. Może ona być myląca i niepotrzebnie zniechęcać innych użytkowników, bo dla właściwej cery czy kategorii wiekowej produkt może być bardzo dobry. Swoją opinią możesz podzielić się na forum plotkowym. (...)
  • Nie oceniaj kosmetyku na jedną gwiazdkę tylko dlatego, że Cię uczulił - to nie wina producenta, że Twój organizm źle reaguje na jeden ze składników. Co innego, jeśli informacja o uczuleniu jest tylko częścią oceny"
Cytat:
Napisane przez Tyris Pokaż wiadomość
nie pisac recenzji jak uczyli, podrazni, zalupiezuje? no to dla mnie troche absurd..bo liczylam ze ten serwis min bedzie skarbnica wiedzy o produktach ktore teoretycznie moga tak dzialac.
My liczymy natomiast, że ten serwis będzie skarbnicą rzetelnej wiedzy o produktach. Dlatego recenzje zarzucające kosmetykowi podrażnienia i/lub wywołanie reakcji alergicznej (oraz obowiązkowo również "normalną" recenzję jego działania) wystawione po czasie krótszym, niż wymagane 30 dni oczywiście uznajemy i takich absolutnie nie kasujemy, jesli dotyczą kosmetyku hypoalergicznego, skomponowanego przez producenta specjalnie tak, aby zminimalizować ryzyko podrażnień/alergii. W innych przypadkach nie możemy uznać takiego zarzutu za wystarczający do obniżenia oceny i wcześniejszego wystawienia recenzji.

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda

Edytowane przez Noor
Czas edycji: 2009-11-29 o 11:46
Noor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując