Dot.: Przepisy - francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Przepisy
Wołowina gotowana w sosie musztardowym
Pokrojoną w plasrty wołowinę ugotować na parze.
Sos (porcja na 1 osobę):
1/4 opakowania serka homogenizowanego
szczypiorek
3-4 łyżki jogurtu naturalnego 0%
1 łyżeczka musztardy
3 posiekane drobno korniszonki
Twarożek ucieramy z jogurtem naturalnym na jednolitą masę. Dodajemy musztardę i posiekane korniszonki. Takim gęstym sosem zalewamy gorącą wołowinę.
Pasztecik z piersi z kurczaka i wątróbek.
- 4 wątróbki drobiowe
- pierś z kurczaka
- cebulka
- przyprawy, pieprz sól do smaku
Piersi z kurczaka mielimy na mięso mielone razem z cebulką, ugotowaną na mleku wątróbkę kroimy drobno i przyprawiamy. Mięso z kurczaka mieszamy z drobbno pokrojoną wątróbką, doprawiamy i formujemy w kształcie walca zawijając w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku ok 30 min.
|