Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dzień po imprezie, czyli sposoby na kaca ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-01, 17:48   #384
klaudia844
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Dot.: Wasze sposoby na kaca

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
na moje kace jedynie ketonal czasem działa.
a w ogóle to polecam alkohole jak najbardziej skoncentrowane. ja mam najmniejsze problemy po czystej wódce przepijanej jak najmniejszą ilością soku (nic gazowanego!) za to po piwie kace uniemożliwiające jakiekolwiek funkcjonowanie, często 2-dniowe (już po 4tym piwie gwarantowane).

Dziewczyno NIGDY tego nie rób, tzn. na kacu nie przyjmuj takich tabletek!!! NIGDY. Ketonal to prochy na receptę, które masakrycznie niszczą wątrobę, a pomyśl, że gdy pijesz to i tak już ją obciążasz + później ketonal - rób tak dalej, a za kilka miesięcy, a przy dobyrch wiatrach kilka lat wylądujesz w szpitalu. Ja tutaj nie mówię tego złośliwie, ale po prostu przeraziło mnie to co przeczytałam.

Na kaca to przede wszystkim trzeba zacząć działać zanim się czegokolwiek napijemy. Polecam rutinoscorbin/rutinacea/witamina C/ cerutin - do wyboru do koloru, w ilości 2-3 kapsułki - popić rosołkiem (tłustym). Podczas picia proponuję coś jeść, pić soki zamiast coli, nie pić kolorowych drinków, NIE MIESZAĆ alkoholi oraz zachować w miarę zdrowy rozsądek .......co zresztą zazwyczaj się nie udaje

Po przyjściu do domu wypić z 0,5 litra wody i drugą butelkę postawić sobie najlepiej koło łóżka. A rano, tak jak pisałam już wcześniej dobrze robią tabletki typu KC-24. Kaca nie powinno być
klaudia844 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując