Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
Napisane przez deyminka
daaaawno nie pisalam ale w zwiazku z tym ze nowy watek 
R
I Owsianka (4 lychy, na mleku 1,5%, starta gruszka, 125g twarogu chudego)
Ładnie
II 2 kanapki z razowca z indykiem pieczonym, ogorkiem
Również ładnie
III jablko (wiem ze malo, ale po tych kanapkach bylam najedzona a na uczelni bylam do pozna i nic innego nie mialam ze soba..)
Hm... ale zdajesz sobie sprawę, że to nie posiłek?
IV klops pieczony z jajkiem na twardo w srodku( z jakiegos chudego mieska z pietruszka), 1/3 woreczka kaszy gryczanej, buraczki
Ładnie
V wiesniak lekki, pomidor, ziola
I tutaj także w porządku
|
Wg mnie jadłospisik redukcyjny całkiem w porządku - białkowa kolacja, warzywka, spore śniadanie... OK Ale brakuje ważnego elewmntu - NNKT. Dodaj jakieś orzechy/pestki/ryby morskie.
Cytat:
Napisane przez oktawijaa
witam po raz kolejny 
czy mogłabym prosić o ocenę jadłospisu ? jest lepiej wg Was?
ja muszę przyznać,że jem więcej,bardziej kalorycznie i choć wiem,że to dobrze,to w głowie mi źle...ale jem!i będę!chcę i muszę!
a więc moje dzisiejsze U/próba p lekkiego
śn. owsianka: 2 łychy płatków,duża garść BF(7-8łyżek),garść cornFlakes(ok.5łyżek), 2garście MAgusiów(o matko.dużo łyżek!  ), kilka suszonych bananów,2 suszone morele, łyżka słonecznika zagotowane na szkl. mleka 2%. banan i 3 mandarynki.
Jeżeli tych płatków było rzeczywiście tak dużo jak piszesz, to OK
2śn.(szkoła-podobnie jak wczoraj) grahamka z twarożkiem i dżemem morelowym,mandarynka
OK
3śn.(szkoła) gruszka duża,danone gratka
Mało wartościowe, moze zabieraj ze sobą orzeszki np(NNKT) ? Nie musisz mieszać z jogurtem, tylko przegryzać
ob. szklanka makaronu(suchego podaję ilość) z sosem jak wczoraj czyli z mięskiem,papryką,kiszonym i ogóreczkami-taki do placków po węgiersku- jego 3 chochle jak do zupy, + 2duże ogórasy kiszone
mandarynka
kawa z mleczkiem 2%
Ładnie
Gdzie podwieczorek?
kol. 2 kromeczki chleba 'żytniego z cebulką' . jedna z masłem,druga z kilkoma plastrami wędliny jakiejś drobiowej chyba, surówka z papryki,pomidorka i cebuli posypana łyżeczką ziaren słonecznika
zaraz po jabłuszko i pomarańcza duża.pyszna słodko-kwaśna
No tutaj troszkę mało...
jak to się prezentuje? 
|
Ogólnie rzecz biorąc podoba mi się, jednak weź pod uwagę te orzeszki do szkoły
Cytat:
Napisane przez warrior_mortal
moje dzisiejsze U:
I: grahamka 70g. przekrojona na pół, obie z masłem i sałatą, 2 parówki tęczowe (odtłuszczone) z musztardą francuską i keczupem+mandarynka+kubas zielonej z imbirem
Jest OK
II: jogurt bałkański light 340g. z fitella 'jabłko z cynamonem'+kubas zielonej
Dlaczego jogurt light?
III: kanapka z 2 krom mieszanego (  ) z masłem, 3 pl. sera wędzonego, ogórkiem zielonym i sałatą
Ładnie
IV: wieśniak 200g z garścią nasion słonecznika
Trochę ubogo, no ale skoro taki miałaś apetyt
V: (niedawno jedzone ze względu na szkołę) ok. 1/2 woreczka kaszy jęczmiennej, 2 szaszłyki z piersi kurczaka, z pomidorkiem i papryką-pieczone+kawałek surowej dyni  (nie było nic innego warzywnego w domu)+kubas zielonej z imbirem
MMM szaszłyki Ładnie
i...? bardzo prosze o oceny 
|
Mi się podoba Chociaż na U naprawdę nie potrzeba stosować produktów light... Tylko nie mów, że innego jogurtu nie było w sklepie
Cytat:
Napisane przez Juno123
Moje R:
1.wiesniak 5 %, 2 kanapki z pełnoziarnistego chleba z masłem i szynką z indyka, kawa z mlekiem
OK, ale brakuje warzyw
2. Woreczek warzyw na patelnie, 100 g piersi z kurczaka
Rozumiem, że to obiad? Ładnie, aczkolwiek dlaczego nie było II śniadania?
4. buła z margaryną, jajkiem i szynką do tego pomidorki
OK (to podwieczorek?)
5. wiesniak 3 %, marchewki
Zamiast marchewki na redukcji lepiej wybierać inne warzywa, ponieważ marchewka ma wysoki IG Ale osobiście też jadłam i nie przeszkadzało mi to w chudnięciu, tak więc...
Proszę o ocene 
|
Poza tym co na niebiesko, brakuje w Twoim jadłospisie NNKT.