Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-04, 19:49   #71
eudaimonia
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Jeszcze nie poszłam spać...
Piszecie o badaniach przed porodem, a mi gin nic nie kazał robić...
Miałam tydzień temu mocz i morfologię, a w czwartek będę robić samą morfologię, zobaczymy jak ten Furagin zadziałał (rzadziej latam do toalety ostatnio)...
Gin powiedział, że WR np. nie ma sensu robić, jeśli jestem pewna siebie i męża... Ale teraz patrzę w mój segregator z badaniami, to ja w połowie maja miałam robione Treponema pallidium, a właśnie wyczytałam, że to też badanie na kiłę... Tak samo wtedy miałam HBS, a do tego na żółtaczkę byłam szczepiona, to chyba bez sensu to powtarzać...
ja też na hbs byłam szczepiona ale zrobić muszę bo do porodu jest wymagane to badanie zrobione min w 36 tc. niezależnie od szczepienia czy wyniku pierwszego badania i tak trzeba je zrobić. to samo dotyczy wassermana czyli kiły! musi być i już! to są badania obowiązkowe nawet jeśli się jest pewnym. dziś właśnie pytałam o to męża czemu mam robić jeszcze raz skoro wcześniej było ok, a przecież jestem pewna i siebie i jego, a on na to, że choroba może mieć okienka jakieś (nie wiem o co chodziło) i na wszelki wypadek się robi

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nawet nie mam co Was nadrabiac, bo tyle stron naskrobałyście, że szok!!!
Melduję sie w III wątku juz jako Mamuśka.
Dziś już nie mam siły, żeby wszystko napisac - dopiero wyszłyśmy ze szpitala. Tak długo bo Oleńka miała żółtaczkę a ponadto chcieli kontrolowac jej wagę.
Ważyła po porodzie 2320 i miała 48 cm. Taka nasz Kruszynka. Teraz waga jej to 2116 i muszę stale ją kontrolowac. Ola praktycznie cały czas śpi i żebvy wybudzic ja na jedzenie to jest nie lada wyczyn Dopiero jak ściągnę pieluchę i posmeram ją chusteczką nawilżoną to zaczyna "kwiczec". Generalnie ciesze się bardzo, że wszystko dobrze sie skończyło.
Jutro napisze jak przebiegł poród

A tu nasza Oleńka...
ale super maleństwo!! cudowne
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora