Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-05, 14:38   #1749
santos
Zakorzenienie

GG do santos
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość

Wiesz, mądralo! Poczytaj sobie wszystkie części tego wątku to może zrozumiesz o co tu chodzi.

NIE ZNIECHĘCISZ NAS !!!
No o co chodzi? Po co mam czytac? Wiem, na czym polega ta pseudo-dieta czyli na wyniszczaniu organizmu, zakwaszaniu i zatruwaniu. Nie zamierzam WAS do tego zniechecac. Chcesie sie truc - wasza brocha. Ale na forum sa zasady 10 PZ, poza tym moze ktos kto JESZCZE nie zdazyl zaczac jest tak porazkowego menu przejrzy na oczy.

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Codziennie możemy używać i skrobi i otrąb.

Kalafior byłby pewnie zdrowy gdybym go wyhodowała w swoim ogródku o ile wcześniej nie zechlałyby go jakieś robaki
Szkoda gadać.
Moze, ale kazde zwierzatko, ktore jecie na tej diecie je dokladnie takie "kalafory" hodowane sztucznie. Wszystko jest sztucznie hodowane, ale jednak w kalafiorze mniej sie tego nagromadzi niz w krowie ktora zezarla za zycia tony takich kalafiorow (ze sie tak posluze kalafiorem jako przykladem). Dlatego zdrowo jest jesc bialko odzwierzece, ale pchanie w siebie takiej ich ilosci (tu miesa, tam twarog, a na koniec odzwiezecy jogurt, choc bez bialka) powoduje spustoszenie w organizmie. Dieta musi byc zbalansowana, zawierac dobre proporcje WSZYSTKICH skladnikow. A wy zmuszace organizm do chorego funkcjonowania. I jasne, ze was wzdyma po kalafiorze, skoro wasza watroba i woreczek zolciowy ledwo dycha obciazona taka iloscia bialka. Jedzenie CZEGOKOLWIEK w nadmiarz jest niezdrowe. Poworze sie, dieta (w sensie to, co spozywamy codziennie), takze ta na redukcje MUSI byc prawidlowo zbilansowana. Dieta DUkana taka nie jest. Jest tylko szkodzeniem sobie. Jedzacy ja zachowuja sie jak Ex Miss Argentyny, ktora wlasnei zmarla na zator tetniczy po operacji ujedrniania posladkow. Osierocila 2 corki, bo chciala miec zgrabna d***. A wy prowadzicie sie do powaznych problemow ze zdrowiem dokladnei z tego samego powodu. Gratulacje.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora