Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zapobiec fotostarzeniu?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-04-03, 11:46   #9
betty_b
Rozeznanie

Dot.: zapobiec fotostarzeniu?

Cóż, właśnie o to mi chodzi, jaki wpływ mają filtry na zmiany juz dokonane, ale jeszcze niewidoczne. Bo jeżeli mogą n.p. opóźnić ich ujawnienie o 10 lat to na pewno warto, zwłaszcza, że zaszkodzić raczej nie zaszkodzą.
Zmartwiło mnie tylko te 80% zmian przed 18-tką, bo ja wtedy też (i jeszcze później) uznawałam słońce za zbawienne na trądzik . Na szczęście moja tłusta cera potrafiła się bronić i jeszcze zmarszczek nie mam (poza jedną mimiczną na czole), ale jędrności to już jej ciut brak, a poza tym nie chcę, aby wszystko mi wylazło za 5 lat (czyli w tak młodym wieku lat 35 )
A co do porównania wyglądu osób używających regularnie filtry, to chyba byłoby bardzo trudne, bo żeby być obiektywnym musiałoby się widzieć taką osobę np. po 5 latach z filtrowaniem się i bez, a to niemożliwe. Do tego wydaje mi się, że na palcach jednej ręki można policzyć osoby stosujące prawidłowo filtry regularnie od kilku lat, no bo jeszcze teraz mało się mówi o konieczności ich stosowania, a co dopiero parę lat temu??
Tak jak mówiłam, ten temat w EU jest poruszany dosyć rzadko, jakby na Starym Kontynencie słońce nie świeciło.
betty_b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując