Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - A kto studiuje prawo? - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-06, 21:13   #227
anciaahk
kosmitka

Dot.: A kto studiuje prawo?

Cytat:
Napisane przez aanik Pokaż wiadomość
Ale księgowa nie musi robić aplikacji i może zacząć pracę zaraz po studiach, lub nawet w czasie ich . Chociaż zarobki nie są duże to zapotrzebowanie na księgowych jest spore, a absolwenci prawa bez aplikacji mają jednak ciężej.

Sama zrezygnowałam z prawa dla finansów i rachunkowości. Brakowało mi matematyki, poza tym bardzo się nudziłam. Nie żałuję swojej decyzji.
Hahahaa Aniu, wiesz ile zarabia zwykła księgowa? To czasem ciężko nazwać wypłatę. Zapotrzebowanie - nie wiem, może zależy od regionu, u nas są te same ogłoszenia w kółko, bo nikt za taką jałmużnę nie chce pracować. Może prędziej jakieś specjalistyczne uprawnienia, typu ACCA dają konkretny zawód i fach, ale to też swego rodzaju aplikacja . Tak naprawdę każdy w trakcie studiów może zarabiać, na aplikacji też. Sama znam wielu aplikantów, którzy oficjalnie mieli niewielką kasę (pracowali u adwokata czy radcy na umowę zlecenia) oficjalnie zarabiając kilkakrotnie więcej, w trakcie aplikacji kupowali fajne nieruchomości, zakładali rodziny, inwestowali kasę. I to w moim prowincjonalnym miasteczku. Pewnie wszystko kwestia człowieka, jego samozaparcia, szczęścia, inteligencji.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując