2009-12-07, 22:19
|
|
|
Zadomowienie
|
Jeśli jesteś grzeczną dziewczynką nie wchodź! :P Step by step
Witam,
tak jak w tytule. To nie makijaż dla grzecznych dziewczynek . Ja do takowych nie należę
Krok po kroku:
1. Nałóż na powiekę bazę (Joko, ArtDeco) lub korektor. A następnie nałóż brzoskwniowy jasny cień (zdj.1) !! Przekłamany kolor....!!
2. Namaluj kreskę tuż przy lini rzęs czarną kredką. (zdj.2)
3. Lekko rozetrzyj ją malinowym cieniem. (zdj.3 i 3a)
4. Poprowadź ją wyżej. (zdj.4)
5. Grafitowym lub czarnym cieniem zaznacz znów czarną kreskę a następnie poprowadź ją ponad załamaniem powieki (zd.5)
6. Popraw kreskę nad załamaniem i poprowadź ją prawie do wew kącika (zdj.6)
7. Tym samym malinowym cieniem rozetrzyj granice grafitowej kreski ku górze. (zdj.7)
8. Na 'wolną przestrzeń'nałóż fioletowy cień (zdj.8)
AD.8 przyznaję się do błędu.. nałóżyłam na mokro, odradzam może i kolor jest nasycony jednak zostawia plamy . NAKŁADAJ NA SUCHO!!
9. Narysuj czarną kredką linię i obrysuj oko (zdj.9)
10. Nałóż fioletowy brokat (użyłam pędzelka + Duraline) (zdj.10)
11. Rozetrzyj pod łukiem brwiowym róż używając białego cienia opalizującego na różowo. Nastepnie popraw czarną kreske wewnątrz oka. (zdj.11)
12. Poprowadź kredką linią tuż przy dolnych rzęsach i rozetrzyj je pędzelkiem na którym został Ci jeszcze malinowy (różowy) cień. Na duży pędzelek weź ten sam biały cień nałóż go tuż przy czarno-malinowej lini na dolnej powiece.
13. Użyj zalotki i wytuszuj rzęsy. Załóż sztuczne jeśli chcesz .
3 ostatnie zdjęcia efekt koncowy 
Kosmetyki:
Baza ArtDeco, cień malinowy (różowy) Inlgot (nr.74 AMC), fiolet (nr.71 AMC), szary/grafit (nr.498 double sp), pigment MAC 'Pink Opal', brokat MAC Fushia Glitter,czarna kredka manhattan, tusz Collosal.
Koniec 
I jak? xD
|
|
|