2009-12-08, 01:01
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pomoc dobre kremy i podklad
To masz w koncu cere sucha czy przesuszona? Bo wiesz to jest bardzo duza róznica, nawet cera tłusta moze byc przesuszona. Sprawdz to na 100% przed kupnem kremów.
Osobiscie bardzo lubie i polecam firme DAX, dla mojej cery (tłustej) produkuja bardzo fajne kremy, ale oczywiscie nie dla kazdego jest to samo dobre, co wielokrotnie udowadnia KWC- ten sam kosmetyk ma skrajnie opinie.
Kremow Lirene natomiast nie trawie, a ich kosmetyki do ciala uwielbiam (to taka mała dygresja ).
No i w Twoim wieku mozna juz stosowac kremy przeciw zmarszczkom mimicznym .
Co do podkładu- zaden, nawet taki za 200zł nie zniweluje Ci suchych skórek na twarzy, od tego sa peelingi. I tu znowu musisz znac dokladnie rodzaj cery. A po peelingu stosuje sie (oczywiscie nie tylko po ) maseczki np nawilzajace, potem dobry krem. Jezeli własciwie zadbasz o twarz i dostarczysz jej odpowiedniego nawilzenia to skórki znikna.
Firmy- ja bardzo lubie podkład równowazacy z Inglota (a słyszałam ze te z serii AMC sa lepsze, ale nie testowałam wiec sie nie wypowiadam). W kazdym razie ten równowazacy ujednolica twarz (chyba 34zł albo cos kolo tego)
Co do brazerów, samoopalaczy itp. Ja tez jestem blada jak smierc na chorągwii i powiem Ci ze nie stosuje zadnych takich specyfików (poza balsamem brazujacym na nogi w okresie letnim ) bo przewaznie efekt jest.... jak by to nazwac..... no mnie w kazdym razie nie zadowala.
Natomiast dla ozywienia buzi polecam róz- to jest moim zdaniem kosmetyk absolutnie niezbedny w kosmetyczce kazdej kobiety. Umiejetnie nalozony daje efekt zdrowej, wypoczetej buzi. I tu tez polecam Inglota bo maja ogromna palete kolorów, na pewno znajdziesz tam swój odcien . Kosztuje zeby Cie nie sklamac cos koło 20zł.
Na dzis to tyle, mam nadzieje ze pomogłam
|
|
|