Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-08, 08:55   #3277
Sensuel
Wtajemniczenie

Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....

Kuuu.............a,napisa łam taki tekst wielki i mi skasowało !!!!!!!!!!!!!
Nie chce mi się kolejny raz tego pisać
Ale Bajeczko,o ile twój TŻ będzie miał stałą pracę w kraju do którego chce jechać to nie zastanawiaj się.W PL nie ma życia dla średniaków i ja jestem tego przykładem.Nie żałuję ani dnia w Danii a jestem tu 1,5 roku dopiero.
W zależności o jaki kraj mu chodzi.A co do tęsknoty za rodzinką to minie ci (ja w ogóle nie tęskniłam) ale od czego są samoloty,autokary,skype!! ! i gg,maile,poczta.Żyjemy w takich czasach,że odległość już nie jest taka istotna.Moja mama strasznie przeżyła to,że wyjechaliśmy ale widząc to co mamy tutaj i jakie życie prowadzimy,a widziała to jakie życie prowadziliśmy w PL to chyba już nie ma wątpliwości.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
pol nocy nie spalam bo o tym myslalam. ja wiem ze jest tam latwiej, ale to chyba tez zalezy od tego jak sie trafi ... nie zawsze przeciez jest kolorowo, zreszta tak jak i w pl hehe. wyjechalabym bez marudzenia gdybym nie musiala zostawic swojej mamy samej... ojciec jest marynarzem i wiecznie go nie ma. ja siedze w innym miescie a ona ciagle siedzi sama. co innego gdyby moj brat byl... a tak, czuje wobec matki poczucie obowiazku ze musze byc przy niej. wiem ze TŻ jest zdecydowany, a ja sie nadzwyczajniej w swiecie boje. i jeszcze mialby mnie zostawic sama w ciazy na dwa miesiace? ja mam jeszcze licencjat do obronienia. i takim sposobem TŻ rozwalil mi wszystkie plany

Każdy się boi nieznanego.To jest normalne.Ale skoro masz do czego wracać (mieszkanie) to i tak jesteś do przodu .Ja nie mam tego luksusu.
Moja mama też sama bez taty jest,bo tata pracuje na wyjazdach.Także przywykła do takiego życia.Poza tym jestem jedynaczką.
A z drugiej strony to wiesz...ja sama decyduję o swoim życiu.Rodzice mi nie dadzą pieniędzy na jedzenie,opłaty,kosmetyki i inne bajery.Aby mieć to co chcę i aby mojemu dziecku niczego nie zabrakło to musiałam dać się namówić TŻ.Nie żałuję.

No ale fakt faktem,że twój TŻ powinien porozmawiać z Tobą o tym.
Wg mnie powinnaś też zobaczyć jak to by było po jego myśli.Zawsze można wrócić do PL ,nic nie tracisz.
Ja wiem jak to jest mieszkać w PL,pracować i wychowywać tam dziecko.Dziękuję bardzo,ale już nie chcę.Za 2000zł tutaj nikt by z łóżka nie wstał,a ludzie muszą żyć za tyle w PL.Na becikowe to czekają w kolejkach jak nawiedzeni,a to 1000zł tylko.Normalnie załamka.chodzi mi oczywiście o rząd,a nie o matki czekające na tą oszałamiającą kwotę,bo sama po nią stałam.
Wolę być 1250km od rodziny i mieć to co mam.Żyć bez kredytów,długów,od 1 do 1 i zapewnić swojemu dziecku wszystko to co powinien mieć.
No ale to jest indywidualna kwestia każdej z nas.Skoro ty już jesteś na nie to nigdzie ci się nie spodoba i będzie ci źle.Znam jeden taki przypadek .Dla mnie ważny był TŻ i synek a nie cała reszta która życie już miała ustabilizowane,a ja byłam na starcie dopiero.