Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Naturalna pielęgnacja skóry dla fanek minerałów i nie tylko...
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-08, 13:42   #2168
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik
Dot.: Naturalna pielęgnacja skóry dla fanek minerałów i nie tylko...

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
Chciałabym się Was poradzić odnośnie kwasów
Mam grudki i zaskórniki na twarzy, chciałabym się ich pozbyć. Naturalną pielęgnację stosuję już jakiś czas i widzę poprawę, ale tych grudek nie mogę się pozbyć. Zastanawiam się nad kwasem migdałowym.
Stosowałam już tonik PHA z BU, BHA10% z BU, ale nie pomogło Moja skóra nie jest wrażliwa, nie reaguje podrażnieniem, nic nie piekło. Czy myślicie, że migdał by pomógł? Czy jest gdzieś do kupienia zestaw do zrobienia takiego toniku? Na mazidłach ( ktore swoją drogą mnie przerażają, bo lubię robić, mieszać, kręcić ale mazidła są dość skomplikowane) widziałam, że można osobno kupić potrzebne skladniki do toniku, ale nie wiem czy będe umiała odmierzyć dokładnie z przepisu...
Czy może w ogóle lepiej iść do kosmetyczki na peeling migdałowy?
Jeśli Twoja skóra lubi kwas migdałowy to efekty po toniku powinny być co najmniej dobre
Tonik stosowany regularnie spowoduje minimalne łuszczenie się skóry, jeśli będzie dobrze nawilżana i chroniona to za kilka dni, tygodni zaprocentuje gładkim i jasnym buziakiem. Ja osobiście jakoś nie mogę się przełamać do peelingu migdałowego, za bardzo odstrasza mnie wizja widocznego lnienia. A tonik jest przyjemny w użyciu, łatwy w wykonaniu i ogólnie wychodzi bardzo korzystnie cenowo.
Apsik jest offline Zgłoś do moderatora