Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Golić czy Nie Golić???
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-08, 17:33   #121
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Golić czy Nie Golić???

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Nie golić Przynajmniej nie przed porodem, zapuścić futerko To nie moje zdanie, ale mojej ginekolog. Dlaczego?

Bo jak się ogolicie wcześniej, czy ktoś was ogoli, to może zrobić się krostka, stan zapalny, włos może wrosnąć, a jak w czasie porodu wypadnie cesarka to wam te ropne krostki przetną i infekcja wasza i dziecka gotowa Później rana goi się znacznie gorzej.

Z resztą tak samo wygląda przy porodzie naturalnym: podrażnione od depilacji miejsce poranicie w czasie parcia i zakażenie gotowe. W czasie parcia trzeba mocno przeć, pocicie się, możecie się zsikać i zrobić kupę, te "zarazki wszystkie przejdą" na tą podrażnioną rankę od depilacji i nieszczęście gotowe

Zapuście chociaż trochę włosy i pozwólcie ogolić się położnej tuż przed porodem, żeby nie zdążyło zrobić się zaczerwienie czy podrażnienie.

Poza tym chodzi głównie o ogolenie takiego maleńkiego kawałeczka, tuż przy odbycie, a nie całkowicie na dziewczynkę
Ja się goliłam...ale chyba kilka dni wcześniej...

Poza tym co do golenia przez położną to...dziękuję postoję Jak 7 lat temu miałam operację usunięcia torbiela to przyszła pani pielęgniarka mnie ogolić...wiecie z czym ?? z maszynką...ale nie jednorazową...tylko tą taką starą gdzie wkłada się zwykłą żyletkę...kojarzycie ?? na dodatek zrobiła to na sucho...nie muszę chyba nic dodawać ??

Poza tym z tego co mi wiadomo u nas na porodówce teraz położne golą...też na sucho

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując