Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - KALENDARZ od podstaw :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-08, 18:30   #12
watashi
Zadomowienie

Dot.: KALENDARZ od podstaw :)

Cytat:
Napisane przez fifiorek Pokaż wiadomość
kochana to my we dwie lewe w tym temacie jesteśmy
ja też nie mam wprawy, bo robiłam jakieś rzeczy tylko okazjonalnie i były to naprawdę drobiazgi
a teraz porywam się z motyką na słońce, ale dam rade

jeżeli chodzi o inspiracje i samo wykonanie to mój zamysł jest taki: nie będzie to typowy kalendarz połączony ze sobą przez bindowanie czy dziurkowanie, ale dwanaście oddzielnych kart - każda inna, na innym papierze, inaczej ozdobiona, m.i. dlatego że zdobienia będą wypukłe więc nawet ciężko byłoby go spiąć a tak każda karta będzie wieszana osobno

zdjęcia chce pogrupować w zależności od miesiąca - np. w miesiącu urodzin synka koleżanki będą to fotki z małym, jakieś ich wspólne, a np. w miesiącu, w którym rocznica ich ślubu dam jakieś ślubne zdjęcie, do tego kilka z ich młodości /o ile uda mi się je zdobyć / itd.
oczywiście będą też foty, z których można pośmiać się do łez

co do samego kalendarza - chyba zrobię go z samoprzylepnych literek i cyferek - mnóstwo jest tego do wyboru więc nie powinno być źle, możliwości jest dużo, oglądałam niektóre na allegro i w sklepach int. i są naprawdę ładne - od klasycznych przez bardzo zdobne

chce wykorzystać taki grubszy papier - coś w rodzaju podkładek pod piwo - minimalnie cieńsze - tak żeby wszystko fajnie się trzymało a papier nie zawijał po przyklejeniu wszystkich ozdób

tak wygląda ogólny zarys pomysłu - a jak to wyjdzie to się okaże
narazie robie liste potrzebnych rzeczy, przeglądam sklepy int., szukam ładnego papieru
poza tym przeglądam prace dziewczyn - kartki, albumy, generalnie wszystko - to skarbnica pomysłów na wykonanie takiego kalendarza, bo tu nie jestem ograniczona, mogę korzystać z każdej techniki
Świetny pomysł z tymi przylepnymi literkami
No właśnie też chciałam niektóre dekoracje wypukłe i nie wiedzialam jak to zrobić. I właśnie też kombinuję z jakąś ładną kolorową tekturą ale narazie jak przeglądam wszędzie jest tylko cienka..

Ja znalazłam jeszcze coś takiego Też całkiem ciekawy pomysł

watashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując