kochana to my we dwie lewe w tym temacie jesteśmy

ja też nie mam wprawy, bo robiłam jakieś rzeczy tylko okazjonalnie i były to naprawdę drobiazgi
a teraz porywam się z motyką na słońce, ale dam rade
jeżeli chodzi o inspiracje i samo wykonanie to mój zamysł jest taki: nie będzie to typowy kalendarz połączony ze sobą przez bindowanie czy dziurkowanie, ale dwanaście oddzielnych kart - każda inna, na innym papierze, inaczej ozdobiona, m.i. dlatego że zdobienia będą wypukłe więc nawet ciężko byłoby go spiąć a tak każda karta będzie wieszana osobno
zdjęcia chce pogrupować w zależności od miesiąca - np. w miesiącu urodzin synka koleżanki będą to fotki z małym, jakieś ich wspólne, a np. w miesiącu, w którym rocznica ich ślubu dam jakieś ślubne zdjęcie, do tego kilka z ich młodości /o ile uda mi się je zdobyć

/ itd.
oczywiście będą też foty, z których można pośmiać się do łez
co do samego kalendarza - chyba zrobię go z samoprzylepnych literek i cyferek - mnóstwo jest tego do wyboru więc nie powinno być źle, możliwości jest dużo, oglądałam niektóre na allegro i w sklepach int. i są naprawdę ładne - od klasycznych przez bardzo zdobne
chce wykorzystać taki grubszy papier - coś w rodzaju podkładek pod piwo - minimalnie cieńsze - tak żeby wszystko fajnie się trzymało a papier nie zawijał po przyklejeniu wszystkich ozdób
tak wygląda ogólny zarys pomysłu - a jak to wyjdzie to się okaże

narazie robie liste potrzebnych rzeczy, przeglądam sklepy int., szukam ładnego papieru
poza tym przeglądam prace dziewczyn - kartki, albumy, generalnie wszystko - to skarbnica pomysłów na wykonanie takiego kalendarza, bo tu nie jestem ograniczona, mogę korzystać z każdej techniki