Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lipcowe Panny Młode
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-04-04, 09:37   #110
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2
Dot.: LIpcowe Panny Młode

Hej Lipcowki!!! No to jeszcze ja dolacze.Slub bierzemy 29 lipca (pewne na 99% ).W naszym przypadku to slub cywilny i jak nas poinformowano,nie musimy rezerwowac terminu wczesniej (wystarczy 2 tyg.przed planowanym slubem).Mamy kupione:
>suknia (brudna biel wyszywana kamyczkami mieniacymi sie na zloto-srebrno )
>garnitur
>bizuteria -bede miala pozyczona od tesciowej (przepiekny komplet z bialego zlota z diamentami)-mam nadzieje,ze nic nie zgubie!
>kwiaty wybrane-biale roze ze zloto-srebrnymi dodatkami
>TESCIOWA! -ktora zajmuje sie przygotowaniem przyjecia:wybor menu,kucharze,kelnerzy itp.(musze zaznaczyc,ze tutaj wesela nie wygladaja tak jak w Polsce,nie ma uginajacych sie stolow-od nadmiaru jedzenia oczywiscie,nie ma tyle alkoholu-wodki tutaj sie praktycznie w ogole nie pije,no i brak zabawy do rana ,tu przyjecie zaczyna sie ok.20:00-21:00 i trwa najdluzej do 1:00-2:00 w nocy).My oczywiscie tez sie udzielamy ale to Tesciowej "nalezy sie medal za zaslugi"-to taka wspaniala kobieta!!!!!!!!!!
Musimy kupic:
>buty (i ja i TZ)
>obraczki (jedziemy wybierac w piatek-na pewno beda laczone biale zloto+ zolte)
>zaproszenia + pamiatki dla gosci (jedziemy kupic w tym miesiacu ale dokladnie nie wiem kiedy)
>stroje dla dzieci-moj syn (9lat) i corka TZ (5lat) -dzieci poniosa obraczki!-na sama mysl o tym chce mi sie ryczec!!!
>fotograf-wybrany,trzeba date zaklepac
>fryzjer-w czwartek jade wyprobowac ,jak wyjde zadowolona to tam zrobie sobie termin
>makijaz slubny-tu mam ogromny problem
>samochod-tym zajmie sie Tesc
>moje dokumenty -wlasnie w trakcie tlumaczenia
>podroz poslubna-spieramy sie miedzy Polska a Kuba

I to by chyba bylo na tyle-jak na razie oczywiscie.Co do gosci to z mojej strony bedzie ok.15 osob,ze strony mojego TZ 170 sztuk!-i to tylko ta najblizsza rodzine wzielismy pod uwage!
Pozdrawiam !!!
Ana
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora