2009-12-09, 11:01
|
|
|
Raczkowanie
|
Zasady zdrowego odżywiania sposobem na lepsze jutro.
Hej wszystkim, w najbliższych dniach skończę swoje 20 urodziny. Chciałabym by nie były to takie normalne, jak dotychczas. Chciałabym by nie tylko zmieniła się pierwsza cyferka z 1 na 2 ale także moje życie, choćby nieznacznie.
Zawsze byłam grubaską. Przy wzroście 164 moja waga wskazała 70 kg... byłam załamana, mama motywowała mnie do zrzucenia wagi ale mi samej tej wytrwałości zabrakło. Jednak w lipcu tego roku powiedziałam sobie STOP gdy na wadze zobaczyłam 75 kg... Do końca października z wielkim wysiłkiem fizycznym, wyrzeczeniami zrzuciłam 15 kg. Tak więc moja waga wynosiła 60. Z jednej strony jeszcze bardzo dużo, ale nie chciałam też wyglądać na wychudzoną, tym bardziej że wszyscy zaczęli już się martwić, że może się to moje odchudzanie źle skończyć. Tak więc pod koniec października moja waga 60 była tą optymalna, wreszcie mogłam sobie odpuścić. No ale życie z ukochanym ma swoje plusy i minusy, największym jest fakt ze mój TŻ uważa, że w ogóle ta dieta nigdy nie była mi potrzebna, że byłam teraz za chuda i chcąc mnie rozpieszczać zabierał mnie na kolacyjki, dawał czekoladki, cukiereczki.... I tak moja waga znów zaczęła pokazywać kto jest górą i obecnie ważę 62 kg... Chciałabym coś w swoim życiu zmienić, nie odchudzać się całe życie, zmienić sposób odżywiania (bez zmiany ukochanego ). Jednak wiadomo że tak radykalne zmiany są ciężkie, zwłaszcza gdy już teraz rodzina nie wspiera, wręcz przeciwnie stoi po stronieTŻ twierdząc, że za chudo też nie ładnie. Dlatego szukam dziewczyn które razem ze mną niekoniecznie chciałyby się radykalnie odchudzić, ale wprowadzać w swoje życie zasady zdrowego odżywiania. Jednak wszyscy potrzebujący motywacji i wsparcia są mile widziani
|
|
|