Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zasady zdrowego odżywiania sposobem na lepsze jutro.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-09, 16:42   #13
marzenioholiczka
Raczkowanie

Dot.: Zasady zdrowego odżywiania sposobem na lepsze jutro.

Cytat:
Napisane przez truskawkax Pokaż wiadomość
moge sie dolaczyc? jestem juz w niewiadomo ilu watkach ale mam wieksza motywacje ja tez mam takie problemy co Ty.. i nawet waga i wzrost bardzo zblizony czasem moge jesc malo i malo a czasem strasznie sie objadam;/ a juz mam dosc efektow jo jo ciagle mnie dopadaja;/

Pewnie że możesz się dołączyć, mnie właśnie też dopadł efekt jojo czego potwierdzeniem są te 2 zbędne kilogramy. Tak więc bardzo sie cieszę, że również dołaczasz do mnie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Ze mnie jest gaduła, więc jak najbardziej .
Ty już zaczęłaś się odchudzać? Od kiedy wprowadzasz to zdrowe odżywianie?
Od poniedziałku się po prostu ograniczam, staram się jeść wszystko z naciskiem na warzywa i białko, w ramach przekąski jem paprykę, a słodycze zastępuję jak juz wspominałam maślanką o smaku pieczonego jabłka Niestety nie potrafię się teraz zmotywować do ćwiczeń, chciałabym sie na coś zapisać, ale samej nie chcę, a na basen z koleżanką iść mi wstyd, że celulit, że tłuszczyk, że rozstępy... wiec zataczam błędne koło...

Cytat:
Napisane przez truskawkax Pokaż wiadomość
ja sie nie znam ale sama jadam slodycze tylko w weekendy a jak mnie najdzie ochota to jem serek homogenizowany jogurt lub mase owocow(kiwi jablka mandarynki) oraz owoce suszone jem kaszke manne i pije magnez z B6. a kisiel bez cukru jest straszny nie polecam ale nie wiem zalezy co kto lubi ale tez jest dosc kaloryczny.
Chyba dla większości największym problemem są słodycze. Więc trzeba je czymś zastępować

Cytat:
Napisane przez eMisss Pokaż wiadomość
Dociakowa a dlaczego trzeba pić conajmniej 2 szklanki mleka ?
Ostatnio czytałam coś o pozytywnym dla odchudzania wpływie wapnia zawartego w mleku. Ja jednak wolę napój sojowy albo maślankę

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Sorry, ale to bzdury, tj. konkretnie punkty 3, 4 i 5. Wystarczy przeczytac 10 przykazan zdrowego zywienia dr. Berardiego przyklejone na dietetyce. Chude, pelnowartosciowe (a wiec odzwierzece) bialko powinno sie spozywac w kazdym posilku. Tak sie nie da zrobic ograniczajac mieso/jedzac je rzadko - sila rzeczy bedzie w codzinnym jadlospisie.

Natomiast jesli chodzi o produkty zbozowe - jak to "duzo"? Jako zrodlo wegli zlozonych - owszem, ale co ma znaczyc to "duzo" i dlaczego niby?

Jesli chodzi o mleko - jest slabym zrodlem bialka, ma duzo wegli prostych (co jest wbrew punktowi o ograniczaniu cukrow). Duzo owocow codziennie to tez duzo cukrow prostych. Bez sensu.

Zreszta punkt o ograniczaniu tluszczy odzwierzecych to tez bzdura - powinno sie jesc ich odpowiednia ilosc, a nie ograniczac bezmyslnie
Dziękuję za wskazówki.
marzenioholiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując