Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rasowy=Rodowodowy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-10, 08:31   #1605
vampire kiss
Przyczajenie

Dot.: Hodowle a Pseudohodowle

Dotka90 nie zrozumiałas mnie ,mowa była o szczeniakach które były sprzedawane, pokazywane jako 8 tygodniowe ,a naprawde miały 12-13 tyg, dochodzi niestety i do takich rzeczy, sama wiesz ze 3tyg w zyciu szczeniaka to duzo, wydaje sie ze kupujesz mocne szczenie bo na 8tyg jest silne , a piesek ma duzo wiecej,,, dla mnie takie przeistoczenie faktów nie jest OK. Tego nie zrobi uczciwy człowiek, hodowca.
Wiem z jakich przyczyn mogła miec miejsce ta róznica , jezeli tak sie stało to kupujacy powinien zostac o tym poinformowany.
Ja szanuje hodowców za ich wiedze, wkład, miłosc dla zwierzat, ciezka prace -ale tak jak napisałas -prawdziwych hodowców a takimi sa tylko Ci którzy oprócz tego wszystkiego o czym mowa maja serce!

Pandzia, w duzej mierze masz racje, zgadzam sie,,, ale nie zupełnie, kupujacy powinien byc szanowany, powinien obdarzyc zaufaniem hodowce, przeciez niejednokrotnie bedzie potrzebował jego rad w wychowie szczeniaczka- nie dzwoni sie do osoby której sie nie szanuje i nie ufa. Gdybym usłyszała tekst ze to nie butik z ciuchami chyba bym dostała zawału.Termin wizyty ustala sie duzo wczesniej, czasami moze zdarzyc sie "nagły wypadek" i trzeba bedzie odwołac wizyte,, ale poza tym hodowca nie powinien unikac kontaktu i wzbraniac sie przed pokazaniem swojej hodowli i warunków w jakich mieszka reszta zwierzat, istnieje równiez obuwie ochronne, srodki dezynfekujace,, przeciez mozna sie na to przygotowac.

Ja kupiłam kotke perska rodowodowa w Warszawie od wspaniałej kobiety, juz z chipem,,, na rodowód czekałam ale 2 mies.
vampire kiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując