2006-04-04, 19:13
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: który podkład jest lepszy?
Używałam 2 z tych podkładów: X-Ceptional Wear i Double Stay. Dla mnie lepszy jest ten pierwszy, bo przede wszystkim kolor b. dobrze pasuje do mojej karnacji (mam najjaśniejszy Porcelain, a z Double Stay kolor najjaśniejszy chyba Cream Beige był nieco za ciemny).
Kolejna rzecz to konsystencja - podkład Gosha łatwiej się rozsmarowuje niż Double Stay i bardziej powoli zasycha, więc można zrobic poprawki w razie potrzeby. Double Stay był taki - można powiedziec - tępy, miał tendencję do ściągania skóry.
Jeśli chodzi o trwałośc, to znowu lepszy jest X-Ceptional Wear (u mnie nie wymaga poprawek na policzkach cały dzień, a w strefie T mała poprawka jest po ok. 9 h, czyli w sumie nieźle ).
Nie mogę ocenic matowania przez oba podkłady, bo używam po ich użyciu pudru sypkiego.
Krycie - lepszy Gosh, gęstszy i bardziej napigmentowany.
Cera ogólnie wygląda bardziej naturalnie po użyciu Gosha, ten podkład b. ładnie się stapia ze skórą. To pewnie też kwestia lepszego koloru.
Pojemnośc i wydajnośc - plus dla Gosha (35 ml). Double Stay-30 ml.
Jedyne, w czym był lepszy Double Stay, to zapach , moim zdaniem ładniejszy od Gosha. Jeśli dobrze pamiętam, cena za obydwa podkłady jest zbliżona, ponad 40 zł.
Edytowane przez annemon
Czas edycji: 2006-04-04 o 20:08
|
|
|