Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pieniądze a początek dorosłego życia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-13, 15:24   #71
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek
Dot.: Pieniądze a początek dorosłego życia

Cytat:
Napisane przez Martika_ Pokaż wiadomość

Wsiowy_gupku, nie traktuj tego jako atak na Ciebie czy Twoich rodziców, ale po przeczytaniu Twojego posta faktycznie wyobraziłam sobie Twój dom. To miłe, że ordzice Cię wspierają w pasji, ale trochę przerażające, że jakby stało się cokolwiek nie po ich myśli, odwrócą się od Ciebie Mam nadzieję, że tak tylko mówią, a w razie czego wciąż będą dla Ciebie podporą... Wiesz, ja też teoretycznie nie mam planów zachodzić w ciążę ani brać slubu przez końcem studiów, ale wiem, że w życiu różnie bywa.... Domyślam się, że jakbym zaszła w ciąże, moja mama na początk nie byłaby jakoś szczególnie zachwycona, ale też domyślam się, że na pewno by mi pomogła- i nie mówię t tylko o kwestiach materialnych.... W sytuacji, gdy pracuję, mam jż trochę oszczędności, mój TŻ również , nie wyobrażam sobie, żeby rodzice puścili focha, że się chcemy zaręczyć, albo że cośtam robimy nie po ich myśli.
Nie traktuje tego jako atak, bo ja nigdzie nie napisałam że to jest dobre podejście, napisałam przeciez, że to troche smutne.
Przyzwyczaiłam się już że rodzice, szczególnie ojciec, raczej więcej mi dają kasy niż uczucia(a może to jest ich sposób na wyrażenie uczuć?).

Kilka razy już się przekonałam co oznacza kiedy zrobie coś odbiegającego od planu, więc moge podejrzewać, że w sytuacji aż tak odbiegającej odsunęli by się ode mnie.

Jak to powiedział kiedyś mój ojciec 'nie ma nic za darmo, nawet miłości' ...

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

A do tematu wątku to jeszcze jedno: moi rodzice mówią, że studia to dla mnie praca, więc dostaje ok. 800zł co miesiąc za nia jako wynagrodzenie
Inne wydatki to 'prezenty od rodziców'...

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując