Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-16, 12:39   #4035
_Emi_
Zakorzenienie

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Napisane przez chilligirl Pokaż wiadomość
Hej!
Nie bardzo mam czas na przeszukanie calego wątku o Yasminelle...więc błagam o wybaczenie...
Mam pytanie...bo musiała zrobić wielki ComeBack do tabletek z powodu wypadających garściami włosów..tak więc z Nuva Ring z któego wcale nie chcialam rezygnować za bardzo musialam się przenieść na Yasminelle...i tu zaczyna się problem..
od września jestem w Poznaniu więc i iginekologa musialam zmienić....przyjął mnie taki "cudowny" starszy pan który chyba zapomniał mi powiedzieć w jaki sposób mam dokonać zmiany. Ponieważ w ulotce jest zapis, że przy zmianie z plastrow lub krążka zmianana tabletki jest zgodnie z zaleceniami lekarza, zrobilo mi sie slabo, bo generalnie nie wiedzialam co mam zrobic..jak mialam zmiane tabletek czy rodzaju anty to zawsze moja gin robila mi w ten sposob ze jak mi sie konczyla 7 dniowa przerwa i powinnam wziac tabletkę to zamiast tego kazala np. przykleic plaster w tym dniu. Opierając się na tym doświadczeniu po 7 dniowej przerwie w Nuva wzięłam tabletkę....Czy aby na pewno dobrze zrobilam?
Proszę o jakieś info zwrotne bo nie wiem czy nadal mam sie zabezpieczac prezeratywa czy nie? (wiem moze to glupie pytanie kogos kto z antykoncepcją żyje od ok 4lat...)
Przez 1. tydzien zabezpieczaj się prezerwatywą i powinno byc ok.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora