Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pieniądze a początek dorosłego życia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-16, 12:43   #139
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Pieniądze a początek dorosłego życia

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
No cóż, a mnie śmieszy podejście niektórych pracobiorców, którym się wydaje że wystarczy być, żeby zarabiać.
Prace które podałaś, absolutnie się IMO nie kwalifikują na stawkę 10-15zł za godzinę.
Jesli jakies firmy tyle za to płacą, to naprawdę muszą być bogate firmy, które na dodatek nie bardzo chyba kontrolują (szanują?) wydatki IMO.
chyba po prostu nie orientujesz się w obecnym rynku pracy dorywczej/dodatkowej. Agencje reklamowe zatrudniając hostessy i wysyłając je na akcje promocyjne płacą 8-15 zł netto za godzinę. Są także oferty za 20-40zł za godzinę
Co do ulotek różnie bywa. A stawki podaję dla Krakowa, wiem że w Warszawie moje koleżanki jako hostessy za mniej niż 10zł za godzinę nie pójdą nawet pracować, bo tam stawki zaczynają się od 10 zł wzwyż... Wiadomo - jest to praca od czasu do czasu, zazwyczaj tylko kilka godzin więc nawet jeśli dostajesz 10zł netto za h to kokosów nie zarobisz biorąc udział w akcji przez dwa dni po 8 godzin.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Z moim bratem było tak samo-od razu po studiach znalazł niezle platna prace w zawodzie, nie miał w ogole doświadczenia. Więc chyba się da.
w którym roku skończył studia? bo to dość istotne
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując