2009-12-16, 12:43
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pieniądze a początek dorosłego życia
Cytat:
Napisane przez cava
No cóż, a mnie śmieszy podejście niektórych pracobiorców, którym się wydaje że wystarczy być, żeby zarabiać.
Prace które podałaś, absolutnie się IMO nie kwalifikują na stawkę 10-15zł za godzinę.
Jesli jakies firmy tyle za to płacą, to naprawdę muszą być bogate firmy, które na dodatek nie bardzo chyba kontrolują (szanują?) wydatki IMO.
|
chyba po prostu nie orientujesz się w obecnym rynku pracy dorywczej/dodatkowej. Agencje reklamowe zatrudniając hostessy i wysyłając je na akcje promocyjne płacą 8-15 zł netto za godzinę. Są także oferty za 20-40zł za godzinę
Co do ulotek różnie bywa. A stawki podaję dla Krakowa, wiem że w Warszawie moje koleżanki jako hostessy za mniej niż 10zł za godzinę nie pójdą nawet pracować, bo tam stawki zaczynają się od 10 zł wzwyż... Wiadomo - jest to praca od czasu do czasu, zazwyczaj tylko kilka godzin więc nawet jeśli dostajesz 10zł netto za h to kokosów nie zarobisz biorąc udział w akcji przez dwa dni po 8 godzin.
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------
Cytat:
Napisane przez layla_lbn
Z moim bratem było tak samo-od razu po studiach znalazł niezle platna prace w zawodzie, nie miał w ogole doświadczenia. Więc chyba się da.
|
w którym roku skończył studia? bo to dość istotne
|
|
|