Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Macocha ? yy prosze o pomoc :/
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-18, 19:18   #1
taknachwile
Raczkowanie

Macocha ? yy prosze o pomoc :/

Hej mój problem polega na tym że mam macochę której nie znoszę a ona mnie. Mam 17 lat moja siostra ma 9 lat. Mój tato jest prezesem firmy i bardzo dużo pracuje. Z siostrą zawsze miałyśmy super kontakt z tatą, ale to się zmieniło odkąd tato jest z tą kobietę. Od niecałego roku ona mieszka z nami jest młodsza od mojego taty o jakieś 8 lat. Jest ładna i ma super figurę. Gdy wychodzę do szkoły to ona mi mówi żebym się przebrała bo beznadziejnie wyglądam :/ Moja siostra ciągle się z nią kłóci. Rozmawiałam z tatą o tym kilka razy ale ona przy tacie jest miła. Z nią też próbowałam się dogadać ale uwierzcie że się nie da! Ostatnio zawołałam moją siostrę na obiad a ona tak: " Czy jest w kuchni ta kobieta? bo jak jest to ja nie schodzę, jak wyjdzie to mnie zawołaj" Poszłam jej wytłumaczyć że tak nie można. Odkąd nie ma mojej mamy stałam się samodzielna, radzę sobie, tak jakby wychowuje moją siostrę.
Macocha powiedziała mojej siostrze że jak nie będzie grzeczna to odda ją do domu dziecka, mi kazała z urodzin koleżanki wrócić o 20;30 Czasami jej ustępuje i to ja zachowuję się jak dorosła a ona jak dziecko. Idę na górę i jej odpuszczam.Ale czasami już nie mogę. Chyba w środe zaprosiła do domu swoją koleżankę siostrze i mi powiedziała że mamy być grzeczne i najlepiej nie wychodzić z pokoju. Nie posłuchałyśmy jej, zachowywałyśmy się jak w normalny dzień.Czasami się z nią tak kłócę że płaczę, przeklinam i rzucam rzeczami.Mój tato wyjechał teraz w delegacji, gdy chce wyjść gdzieś z chłopakiem albo ze znajomymi to muszę to tak zorganizować żeby być wcześnie bo moja siostra nie chce zostać z macochą. Dziś umówiłam się z kuzynką która mieszka sama w mieszkaniu że przyjadę do niej z siostrą na weekend.
Macocha powiedziała że nie ma mowy , ze zadzwoni do taty. Powiedziałam żeby dzwoniła, bo ona nie ma żadnego prawa do nas. Spakowałam się i zaraz z siostrą jadę do kuzynki. Nie wiem co ja mam robić, bo długo tak nie wytrzymam! Może ktoś z Was ma podobną sytuację i mi doradzi coś?

Ps. Mój tato jest z nią szczęśliwy, nie chce mu utrudniać. Chciałabym żeby tato mi kupił mieszkanie i żebym w nim z siostrą zamieszkała. Ale nie wiem czy to dobry pomysł...
taknachwile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując