Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-19, 01:08   #24
Zaliczka
Raczkowanie

Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem IV- czyli mieszadelkowych historii ciag dalszy

To jeszcze ja poproszę o dopisanie do listy TŻ w Szkocji, a ja na razie ciagle w Polsce

Cytat:
Napisane przez Amoura Pokaż wiadomość
Oby nie odwolali lotow Wesolych Swiat

Dziewczyny ( szczegolnie te z UK) znacie moze jakies fajne programy lub seriale brytyjskie? Mam ochote na wsluchanie sie w brzmienie brytyjskiego ang i nie mam pomyslu co by tu sobie ogladac....
Amourka, a chcesz koniecznie seriale albo programy? Oni mają te swoje soap operas typu Eastenders, albo Little Britain, ale ja za tym wszystkim nie przepadam szczerze mówiąc.
Top Gear jest brytyjskie ale tematyka może bardziej facetów zainteresować
Chociaż są te starsze seriale bryt., które kiedyś w Polsce puszczali - 'Allo,allo' albo 'Keeping Up Appearances' (czyli 'Co ludzie powiedzą?'), Jaś Fasola, Monty Python. Ale ostatnio jest trochę filmów brytyjskich, co mi tak na szybko do głowy przychodzi, to jakieś takie komedie, Opowieści z Narnii (co prawda taki familijny, nie każdy może lubić, ale jakoś nawet do świąt mi teraz pasuje ), Death at a funeral, Love actually, St. Trinian's, Wild child (coś w stylu St.Trinian's powiedzmy, też szkoła dla dziewcząt), filmy na podstawie książek Jane Austin, The Reader (tam nie pamiętam, czy wszyscy mieli bryt.akcent, ale film generalnie dobry), Bridget Jones, w The Holidays była K.Winslet i J.Law więc oboje z brytyjskim akcentem... kurczę, same takie tytuły mi wyszły z jednego worka, nie wiem czy by Tobie odpowiadały. O jeszcze Atonement, The edge of love, kilka takich filmów, gdzie akcja dzieje się ze 100 lat temu albo i więcej, ale to też nie wszyscy lubią obejrzeć coś takiego, nawet od czasu do czasu (jakby co mogę dopisać). Chyba 'The boy in the striped pyjamas' też był brytyjski.

No tom się rozpisała nie wiem, czy to się przyda. Jak mi się przypomni coś z innej kategorii, to napiszę. Tymczasem mowię dobranoc i kolorowych snów wszystkim

---------------
Jeszcze mi przyszło do głowy 'Inside I'm dancing' - akcja się dzieje w Irlandii bodajże, James MsAvoy w tym gra.

Edytowane przez Zaliczka
Czas edycji: 2009-12-19 o 01:12
Zaliczka jest offline Zgłoś do moderatora