2009-12-20, 16:37
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Hey lachony 
Walczyłam kilka godzin z netem....i kompem...router nam się zawiesił 
Cytat:
Napisane przez lila12
Witajcie Moje Drogie Mamusie
Aldii , Zebra dziękuję za pamięć 
Tak, dziś ostatni dzień z Dzidzią w brzuszku..... ależ mam przemyślenia: masakra. Emocje, entuzjazm, za chwilę lęk, czy sobie poradzę, że zmieni się całe moje życie..... czy aby jestem przygotowana, czy wszystko mam, czy wszystko pójdzie dobrze.....
|
Lila będzie dobrze 
Cytat:
Napisane przez Sensuel
Mogłabym tak wymieniać i wymieniać.Ja wiem co to karmienie piersią i wiem co to karmienie butelką.Znam plusy i minusy i jak dla mnie to pierś wcale nie była wygodą.
No ale człowiek się zmienia i spróbuję jeszcze raz karmić mojego drugiego synka piersią.Butelki w razie czego mam i herbatkę i tak będę po 2 tygodniu podawała,aby poczuł co to smoczek.Żeby w razie czego ktoś inny oprócz mnie mógł go nakarmić.
Zobaczymy co z tego wyjdzie tym razem.Jak będzie mi znowu nie odpowiadało to zrobię to samo.Ale może będzie inaczej 
To tyle w kwestii mojego doświadczenia z dzieckiem,piersią a butelką
Jednak decyzja należy do mamy.Jak któraś nie chce to nie ma co na siłę uszczęśliwiać,takie jest moje zdanie 
|
Ja karmiłam podobnie tyle co Ty potem niestety nie moglam z przyczyn farmakologicznych...nad czym ubolewam zgadzam się z Tobą w wielu kwestiach....
I to prawda że dziecko mąrdze karmione butelką i dobrym mlekiem rozwija się tak samo dobrze jak na piersi....choruje też mam obserwacje że chyba nawet mniej niż inne dzieci...ale moze to przypadek 
nie mniej każdy sam musi zdecydować 
Ja bardzo chciałam ....a niestety los zdecydował inaczej.....teraz też się nie nastawiam.....ale mimo tych niedogodnień i przeciwności...o których napisalaś....znam to ...to jednak tym razem też pragne karmić piersią 
Cytat:
Napisane przez aldii
Dziewczyny a Wy zabieracie do szpitala sprzet typu kamera, aparat ?? Troche sie boje, ze mi ktos ukradnie....No ale z drugiej strony chce miec nagrana pierwsza (kranowa) kapiel Lu, pierwsze karmienie cycem, przewijanie itd........
|
Ja poprzednio z Kubą robiłam sama swym telefonem i filmiki i fotki Mam je do dziś 
A z aparatem mąż przyjechał i na odwiedzinach jeszcze docykal....
Ale to fakt że trzeba mieć dobry telefon 
Cytat:
Napisane przez Kancia
ja muszę na wizycie u gina poprosić o Dopegyt na cisnienie bo w sumie mam górną granicę 140/90 ale boję sie zeby nie było tak jak przy pierwszym porodzie ![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
|
No to koniecznie musisz skonsultowac mi też czasem skacze...do tej górnej granicy 
PS. Kanciu to już ustaliliscie bankowo że będzie Tomasz ?
A ja dziś na obiadek miałam serek zapiekany z ananasem 
Do tego soroweczka i pieczone ziemniaczki mniammmmm
Pychaaaaaaaaaa
|