Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Terapia ED - jak długo?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-23, 10:25   #6
Simplyme5
Przyczajenie

Dot.: Terapia ED - jak długo?

Dziękuję Wam Dziewczyny za wsparcie. Jesteście kochane. co do mojej terapii, mam naprawdę świetną terapeutkę, która jak trzeba pochawali,a jak trzeba, tak zgani,że aż głupio mi sie potem odezwać:P. Szczerze, jest skuteczna i nie zalecza jedynie objawów,a każe wpatrywać sie w siebie aąż do znudzenia - co daje efekty,ale włąśnie baaardzo powoli. Niestety,poza nią, tak w zasadzie nie mogę pochwalić się wsparciem - a jeśli chodzi o moją Mamę,to mimo,że ja oczywiście kocham, to jest ostanią osobą, której bym w ogóle o terapii powiedziała - to "dzięki" jej działaniom mam to,co mam. Partnera nie posiadam (tak,to ta mala dziewczynka we mnie nie chce mieć faceta! Pracuje i nad tym), zaś przyjaciółki, hmm...na początku moich zachowań (np nie jedzenia z nimi, gadanie o kaloriach, itp.) wręcz zgodnie potępiły mnie i moją chorobę, więc teraz niestety mam wyjatkowo ograniczone zaufanie - nie potrafie sie jeszcze otworzyć i choć one wiedzą o terapii, na tym koniec - nie znają jej etapu ani moich odczuć. To nawet tak,że ja po prostu nie chcę im zawracać tyłka swoimi sprawami - każda z nich ma swoje problemy. Niemniej jednak nie narzekam, wystarczym mi psychoterapeutka i drobne słowa wsparcia (czasem nawet nieświadome) ze strony znajomych, którzy wiedzą więcej niz cała reszta swiata,a mniej niż przyjaciółki. No i jeszcze mam Was, co nie ukrywam, daje mi znacznie większego powera do zmiany siebie i dotychczasowego stylu życia oraz walki z chorobą...
Simplyme5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując