Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - OFE wizażanek?
Wątek: OFE wizażanek?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-23, 12:13   #106
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: OFE wizażanek?

Cytat:
Napisane przez milleta Pokaż wiadomość
Klarissa ja doskonale zdaje sobie sprawe z tego kiedy przeprowadzono reforme emerytalną!! Nie zmienia to jednak faktu ze spolka taka jak PZU i mowie tu o calej firmie nie o OFE, z racji funkcjonowania na naszym rynku finansowym tyle lat jest po prostu wiarygodna. Jest to firma ktora ma zarzadzanie finansami w tradycji, dzieki czemu na pewno jest bardziej godna zaufania niż powstala 10 lat temu niewielka fimra bez doswiadczenia, ktora jeszcze w dodatku poza finansami bierze sie za wszystko inne! Jesli masz watpliwosci co do stabilności nie pozostaje nic wiecej jak sprawdzic ranking KNF!
Jak sobie zdajesz sprawę z tego kiedy powstało OFE PZU to dlaczego piszesz, że ma "tyle lat" skoro nie ma więcej niż inne powstałe w tym samym czasie OFE? Jak lubisz PZU to twoja sprawa, ale argumentowanie, że jest dobre bo długo istnieje to bzdura, bo to nie prawda. A pozostałe usługi finansowe świadczone przez grupę PZU nie mają z OFE nic wspólnego a ich dobre wyniki finansowe czy ich wiarygodność pozostaje bez korelacji z funkcjonowaniem OFE PZU.

Na razie to argumentujesz w taki sposób: zdecydowałam się na zakup np. Fiata Panda bo Fiat 126p był przez lata produkowany i dużo ludzi było z niego zadowolonych...

Poza tym powoływanie się na długoletnie doświadczenie PZU w zarządzaniu finansami to jakaś pomyłka. O zarządzaniu finansami (a raczej pierwszych próbach zarządzania) w przypadku tej firmy możemy mówić dopiero po 1989 roku, wcześniej PZU było przedsiębiorstwem państwowym zarządzanym zgodnie z realiami socjalistycznymi i gospodarowaniem nakazowo-rozdzielczym, nie miało to nic wspólnego z współcześnie pojętym zarządzaniem finansami więc jedyna tradycja o jakiej można tutaj mówić to tak na prawdę nazwa, do której ludzie zdążyli się przywiązać z braku alternatyw.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2009-12-23 o 12:19
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując