Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-24, 09:18   #2561
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV

Spokojnych, bialych, rodzinnych i radosnych Swiat Bozego Narodzenia!!! Dla wszystkich ciotek z rodzinami!!!!

A ja na spokojnie, jako, ze nie pojechalismy do Polski, bo moj TZ jeszcze dzisiaj w pracy do tego zaraz po Swietach w niedziele znow idzie, bo maja jakis wazny projekt, ktory musi byc do konca roku gotowy. Spedzamy wiec Swieta u tesciowej, strasznie mnie to cieszy . Ale przynajmniej z gotowaniem nie robie sobie stresu, obiecalam, ze zrobie kapuste z grochem (zaraz biore sie za siekanie kapusty, groch juz namoczony i czeka na gotowanie) i zrobie jeszcze Tiramisu (moze nie tradycyjny, ale mam sporo mascarpone i musze go jakos wykorzystac).

Choinke ubralismy wczoraj wieczorem, calkiem fajna nam wyszla, dobrze, ze tym razem TZ kupil troche nizsza, bo ta w ubieglym roku byla jak dla mnie ogromna.
Mamy tez jeszcze troche sniegu, mam nadzieje, ze sie nie stopi dzisiaj jak temp. na plus skocza.
Prezenty mam odpykana, dla Antonii mam tylko drobiazgi, ale ona dostala juz swoje na urodziny. Siostrzenice dostaly prezenty juz przed Swietami jak byly na urodzinach Antonii. Skoro do PL nie pojechalismy odpadli mi moi rodzice i babcie. Chociaz jak pojade do PL moze w marcu, to dostana i tak ode mnie prezenty (zawsze im cos przywoze jak przyjezdzam).
A tesciowa dostanie Sun Flowers E. Arden, tesc Metaxe, szwagierka zaplacila sobie cos z naszego konta na ebay (takie bylo jej zyczenie), do tego ma fajny kubek, herbate i jej ulubione welniane skarpeny (fuj jak dla mnie). Dla TZta mam sweter, ktory juz widzial, bo musial go przymierzyc, a ja mam puder od niego i tak oto prezenty gotowe. Tesciom i czwagierce nie znosze kupowac, bo oni zawsze niazadowoleni, albo Ci powiedza, ze nic nie chca, albo, ze po co sie wytracalismy, a tesciowa jeszcze walnie: jak ci sie podoba to ci to dam (ten prezent, kotry od nas dostala). A szwagierka zawsze naburmuszona, za ma nie to co chciala, albo ze po co, albo jeszcze cos -zawsze ma jakies ale. Ja przyznam tez nie dostaje zawsze to o czym marzylam, ale w zyciu bym nie dala tego po sobie poznac, a oni zawsze sie zachowuja tak jakbys im przykrosc zrobil, ze im prezent dales. Dziwne zachowanie jak dla mnie.