Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Młode 13-letnie matki i ...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-27, 10:38   #66
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983
Dot.: Młode 13-letnie matki i ...

Cytat:
Napisane przez MdM Pokaż wiadomość
To tylko wspolczuc Twojemu ewentualnemu dziecku. Sama z punktu widzenia zyciowego uwazam, ze 18latki nie sa tak dorosle jak 20latki, 20latki jak 30latki, a 13latki jak wszystkie starsze od nich, ale nazywanie ich gowniarami na forum (bo co myslisz w swojej glowie nikogo nie obchodzi) jest po prostu brakiem kultury i zwyklym zarozumialstwem.
Nie o kulturze i zarozumialstwie jest ten wątek. chcesz kogoś "ukulturniać", zapraszam na odpowiedni wątek. Nie jestem osobą, która owija w bawełnę i tłumaczy rzeczy, głaszcząc ludzi po główkach. Potem taka małolata (lepiej) decyduje się na współżycie, o którym wie tylko tyle, że to jest przyjemne i nic poza tym, a skutki ponoszą rodzice, dziecko i ona też (jeśli oczywiście dojrzeje do myśli, ze ma potomstwo i zechce jednak coś z sobą zrobić, np. skończyć szkolę). Jednak takie młode dziewczę tak na serio najmniej odczuwa skutki swoich decyzji. Inna dziewczyna z mojego otoczenia urodziła 1 dziecko w wieku 18 lat. Niby dorosła. Imprezowała, dalej zaliczała facetów, a mamusia zmieniała pieluchy dzieciakowi. To też była gówniara. I nie wiem, co mogłoby ją obrazić, skoro takie stworzenie w ogóle nie jest odpowiedzialne. Skoro moje wypowiedzi cię drażnią - nie czytaj ich.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

A skoro sama jesteś taka kulturalna, to co miała oznaczać wypowiedź, iż współczujesz mojemu ewentualnemu dziecku? Gdzie się w tym zawiera kultura? dla mnie jest to obraza, wieć treż zastanów się, co piszesz. Bo ja widzę, że przyjęłaś sposób na "ukultarnienie" mnie poprzez obrażanie. Spójrz wpierw na to, co piszesz, a potem mnie ustawiaj.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując