Dot.: Wiosenna wyprawa do Quality
Oto dalszy ciąg moich testów Przez weekend pozwoliłam sobie przetestować zapachy Annick Goutal oraz oba zapachy Etro.Zapachy Annick nieco mnie zawiodły.Zacznę moze od tego ze Quel Amour oraz Petite Cherie pachną na mnie niemal IDENTYCZNIE!!i oba są aż do bólu głowy słodkie.Czuję coś w rodzaju różanego poutpourri z tym że w Petite jest jeszcze nutka gruszki.Zapach gdyby nie taki intensywny byłby fajny ale na mnie jest mdły niestety.Jeśli chodzi o Ce Soir au Jamais to on równiez jest słodki ale nie wywołuje aż takiego bólu głowy.Przez oba poprzednie nie mogłam zasnąć(uraczyłam sie nimi na nadgarstek przed snem ) i w końcu wstałam i zmyłam.Grand Amour również jest słodki ale ma w sobie jakąś nutkę mokrego drzewa.Les Nuits de Hadrien pachnie na mnie jak świateczne wypieki .Wyraźnie czuję zapach wanilii i migdałów dokładnie taki jaki sie dodaje do ciast .Najbardziej z tych wszystkich zapachów podoba mi sie Eau de Charlotte.Jest to jedyny zapach Annick który ma w sobie jakąś głębię i naprawdę mi sie podoba Być moze kiedyś trafi w moje łapki .Wszystkie zapachy Annick Goutal na stronie perfumerii Quality są poukładane w rodziny zapachowe-pozwalam sobie tu na forum skopiować ten podział
Podsumowując zapachy tej artystki muszę napisać jedno:wszystkie cechuje krótkotrwałość i niemal mdląca słodycz.Najdłuzej na mnie wytrzymały Ce Soir au Jamais.Do Quel Amour i Petite podeszłam drugi raz i też były nietrwałe.
Co do zapachów Etro to po Heliotrope spodziewałam sie zapachu kwiatu Co prawda nie mam pojęcia jak w naturze pachnie heliotrop ale myślę że to raczej nie jest zapach palonych migdałów które własnie w Heliotrope wyczułam .Zapach ten jednak bardzo mi się podoba Bo naprawdę moze uwodzić Tylko szkoda ze też niestety nie grzeszy trwałością.Na koniec kilka słów o Etra-niesamowite jak ten zapach jest podobny do Le Feu d`Issey Light .Wąchając go czułam sie jakbym wąchała tamte perfumy.Co prawda czytałam gdzies na forum że Etra jest bardzo podobna do klasycznego Le Feu ale ja ich nie miałam okazji poznać za to przypominają mi właśnie wersję Light To na razie tyle Z tych wszystkich zapachów które do tej pory przetestowałam nadal na 1 miejscu jest Dia Amouage (czemu zawsze podobają mi się najdroższe zapachy )
|