Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Miastenia. moja choroba..
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-28, 13:19   #56
rukami
Raczkowanie

Dot.: Miastenia. moja choroba..

Moja mama wykonuje normalnie wszystkie codzienne czynności - sprząta, gotuje, robi małe zakupy, chodzi na spacery z psem. Niestety bardzo szybko się męczy. Problem jest z wykonywaniem czynności wymagających precyzji rąk np przyszywanie guzików. Pozostałe panie, z którymi się zaznajomiła też funkcjonują w miarę normalnie - czasem nas odwiedzają, bo dwie z nich mieszkają w tym samym mieście. Także nie martw się, że choroba zmusi Cię do siedzenia w domu Tylko z pracą może być problem, jak już pisałam moja mama jest na rencie. Ty jesteś przed wyborem przyszłego zawodu, więc przemyśl to dobrze, żeby praca nie byla męcząca fizycznie i najlepiej jakiś "wolny zawód", żebyś nie musiała codziennie pracować po 8 godzin i np jezdzić autobusami w godzinach szczytu (stanie w autobusach bardzo ją meczy, a nikt jej nie chce ustępwoać miejsca bo jest przecież mloda, ma ręce i nogi i nie wygląda na inwalide;/). W jakim mieście Ty się leczysz? może też poszukasz innych chorych, żeby wymienić się doświadczeniami?
rukami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując