2009-12-28, 15:53
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie - część IX
Cytat:
Napisane przez mOna01
Miodu chyba nie powinno się? Mama mi mówi że podrażnia jeszcze bardziej...
|
Miód na gardło jest dobry chociażby mleko z miodem i masłem, albo z czosnkiem. Łagodzi podrażnienia 
Moja babcia przyrządza jeszcze taką miksturę: 2 łyżki miodu, 2 łyżki alkoholu (wódka albo spirytus, ale wtedy spirytusu mniej, bo za mocne ) i pół cytryny. Cytryna obrana i pokrojona w kostkę. Wszystko wrzucamy do kubeczka, mieszamy, żeby cytryna puściła sok i zjadamy ze smakiem wszystko - te błonki z cytryny też Często robię taki miks na bolące gardło.
Cytat:
Napisane przez Magdzia94
Ja też, mój brzuch, ale dobrze ze teraz, bo na sylwestra powinnam miec końcówkę.
|
Ja też mam od wczoraj @. Kolejny raz się zgrywamy i Miki chyba też miała w podobnym terminie, ale coś ostatnio chyba świętuje i dawno jej nie było... 
Cytat:
Napisane przez jyyli
Właśnie, jakieś postanowienia trzeba wymyślić do nowego roku  W zeszłym roku miałam całą listę i nic mi nie wyszło 
|
Ja muszę w tym roku stworzyć listę postanowień noworocznych i napisać do siebie samej list, który przeczytam w Nowy Rok 2011 - zobaczymy wtedy, czy się spełni 
Cytat:
Napisane przez Magdzia94
Idę zaparzyc pokrzywkę jak to Chatul mówi, że na brzuch pomaga
|
Pomaga, pomaga wczoraj mnie brzuch bolał i się męczyłam, bo pokrzywy w domu nie mam. (zaczynam od stycznia pić.) A tabletek przeciwbólowych nie łykam nigdy.
Cytat:
Napisane przez motylek1007
przyszla patelnia na orzeszki 
|
O, to fajnie kiedy zapraszasz na orzeszki? 
Cytat:
Napisane przez kruszyna90
a ja wam pokażę moją kitkę z dziś
wiem wiem że każda z was marzy o takiej dlugości, ale niestety jeszcze dlugo dlugo zapuszczania przed wami 
|
Wow, ładna długość 
Najlepszego z okazji urodzin 
Cytat:
Napisane przez motylek1007
|
I wszystkie są dostępne w Auchanach? Uuuuuuuuu, dlaczego u mnie go nie ma 
A czekoladowego nie chcesz? 
Cytat:
Napisane przez aanika
A ja dzisiaj byłam na zakupach włosowych i kupiłam maskę Romantic i maskę Joanny z miodem i cytryną  . Oprócz tego jeszcze kupiłam brązową kredkę do oczu 
Teraz żałuję, że nie kupiłam jakiegoś Lorysa, jak były u mnie w drogerii. Dzisiaj tam byłam, Romantic była, ale po Lorysach już niestety ani śladu. A już narobiłyście mi smaka na wężowego 
|
Fajne zakupy i z Romantic i z Joanny powinnaś być zadowolona
|