Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-12-28, 21:47   #3441
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Dodam tak od siebie,że albo olejek do kąpieli,albo potem smarowanie dziecka.Ja osobiście wolę posmarować.A herbatka laktacyjna działa tak,że dziecku się bardziej po takim mleku chce jeść i dlatego ssie więcej.Ona wcale nie zwiększa sama w sobie ilości mleka.Tylko ja ty ją pijesz to przenika do mleka.dziecko pije to z mlekiem i to wzmaga apetyt w związku z tym ssie więcej i produkują twoje piersi przez to więcej mleka ..Ja tam takich wynalazków nie mam zamiaru stosować.

* mnie też położna co do smarowania dziecka kazała robić tak jak piszesz i skutek był taki,że przez kuuuuupę czasu (miesiące) musiałam synka wyprowadzać z łuszczącej i przesuszonej skóry.A jak to lekarka zobaczyła,to myślałam że mnie zabija za to.Zaczęłam smarować.I kolejny raz nie popełnię tego błędu.

* Sudokrem to bardzo dobry środek na odparzenia zaraz po maści łożyskowej w zasadzie już nie do zdobycia .Chyba,ze ktoś ma chody w szpitalu.A ja ten krem dostałam na położnictwie,także chyba nie jest zakazany.

* Mówi się,że dziecko powinno mieć zawsze jedną warstwę więcej ubraną niż my.Ja to stosowałam i jakoś nie narzekam.Poza tym zawsze sprawdzałam karczek małego.Jak był wilgotny tzn,że mu za gorąco.Na stópki nie patrzałam,bo ja np.mam ciągle zimne

* Co do gojenia się rany po cięciu krocza to ja stosowałam TantumRosa i robiłam irygacje z tego.Trzeba się myć podczas tego czasu co to wszystko zlatuje kilka razy dziennie.No ja tak robiłam

To chyba na tyle.
A no własnie...nie ma to jak cenne rady.... co do sudocremu to jest on dostępny niemal w każdej aptece i supermarkecie ja mam kilka sudocremów bo mi pomaga na trądzik

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Brzoskwinko ja siedze sama od pół roku na L4 a mój TŻ albo pracuje, a jak nie pracuje to siedzi przed komputerem głowa do góry smutasku....a może zaczął palić bo sie denerwuje...wiesz faceci nigdy nie powiedzą, że się boją, i że przezywają wszystko, może on jest mega zestresowany nową rolą