2009-12-29, 11:33
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sztucne rzesy help!!!
Dobry klej to cały sukces, bo rzęsy mogą być nawet te z tańszych. Ja miałam tani klej i bardzo się męczyłam aby rzęsy się przykleiły, do tego łapały tylko na czystą skórę powieki, więc makijaż mogłam robić dopiero po naklejeniu rzęs. Jedynie wiem, że profesjonalny klej do rzęs i bardzo dobry jest z firmy Kryolan, można kupić na all.
1) Mogą się trzmać bardzo długo - jak pisałam grunt to dobry klej. Bynajmniej mi nigdy nie odpadły
2) Założenie nie jest trudne, ale wiadomo kwestia wprawy. Pierwszy raz zawsze jest ciężki.
3) Rzęsy możesz kupić gdziekolwiek, Sephora, Inglot...Kryolan (te dostępne są tylko w Internecie, bo to firma dla profesjonalnych wizażystów, więc ewentualnie jeszcze można zdobyć na targach kosmetycznych lub zapewne w jakiś hurtowniach)
4) Ja sztuczne rzęsy kocham i uwielbiam. Noszę od czasu do czasu. Teraz właśnie się przymierzam do kupienia porządnych rzęs i porządnego kleju. Efekt jest świetny, wszystkie koleżanki bardzo je podziwiały. Potem wszystkie pokupowały, ale niestety nie chciały im się przykleić.
Jeśli nie wiesz jak je przykleić to na youtube jest dużo tutorali o tym jak to robić. Robi się to za pomocą pęsety, aczkolwiek ja robię bez tego