2009-12-29, 17:50
|
|
Zakorzenienie
|
Inni się krzywią, a mi się podoba:)Czyli o prezentach które podobaja się tylko wam :)
Wpadłam na pomysł, żebyśmy napisały o prezentach które dostałyście, spodobały wam się, oszalałyście na ich punkcie, a ktoś inny powiedział "Phiii to na preeezeent?"
Ja tak miałam np z kocem 3 lata temu podczas rozmowy z moją babcią, powiedziałam że w moim pokoju jest zimno i trochę marznę w nocy. I co babcia zrobiła? Kilka dni później zadzwoniła do mnie i powiedziała, że "Mikołaj coś dla mnie zostawił" i dostałam cieplutki, milutki koc nie malutki kocyczek tylko kochany, ogromny koc W czarno-czerwoną kratę Co wieczór, kiedy przykrywam sie nim do spania, przypomina mi się to "Mikołaj cos dla ciebie zostawił" 
Aaale kiedy powiedziałam o tym znajomym usłyszałam "Kooooc? Na Mikołaaaaja?" (z nitką ironii)
Podobne podejście jest kiedy dostaję od mamy bieliznę na Mikołaja, czy ogólnie jako prezent. Sama myslę "przeciez mam dużo tego" ,ale jak dostaję kolejną parę, to sie cieszę, że jest jakaś nowość a znajomi - "bielizna, na prezent? phii, mogła sie bardziej wysilić" itp
A jak jest z tym u was?
Czas edycji: 2009-12-29 o 17:52
|
|
|